5 Aralık 2011 Pazartesi

The Princess Man ~ Ölümüne Sevdiler Onlar

Diziyi Aralık ayının başında annemle beraber izleyip bitirdik. Hem annem hem de ben inanılmaz beğendik ne yalan söyleyeyim. Annem Kore dizilerinde eski zamanlarda geçen dizileri daha çok sever. Muhteşem Kraliçe ve Denizler İmparatoru'nun etkisi çok büyük tabii. Ben de bu dizinin çok övüldüğünü görmüştüm. Hem bölüm sayısının az olması (24 bölüm) hem de sevdiğim oyuncuların oynaması diziye başlamamız için büyük etken oldu.




Dizimizin konusu kısaca; Prens Soo Yang'ın kızı ile Kim Jong Seo'nun oğlu arasındaki trajik aşk hikayesini konu almaktadır. Kim Jong Seo'nun oğlu Kim Seung Yoo soylu, yakışıklı ve bilgili bir erkektir. Prens Soo Yang'ın kızı Prenses Se Ryung neşeli, hayat dolu, meraklı ve cesur bir karaktere sahiptir. Prenses Se Ryung ve Kim Seung Yoo, birbirine aşık olur ancak aileleri ezeli iki düşmandır. Aşkları "Romeo ve Juliet"in Chosun Hanedanlığı versiyonudur.


 KARAKTERLERİMİZ



Kim Seung Yoo (Park Shi Hoo): Eski general şimdiki kralın baş yardımcısı yani başbakan olan Kim Jong Seo'nun oğlu. Eğitimli, başarılı, kendinden emin, yüzünden gülümsemesi eksik olmayan, dostlarına sadık dizimizin baş kahramanı. Taht kavgalarından habersiz, sarayda prensesin eğitimi için göreve başlamasıyla hem kendisinin hem de sevdiği herkesin kaderi değişecektir.





Kim Jong Seo (Lee Soon Jae)Kim Seung Yoo'nun babası, kralın ikinci adamı. Eski general yaşı ilerlese de cesaretinden ve gücünden hiçbirşey yitirmemiştir. Hayatını kralı ve veliaht prensi korumaya adamış, bu uğurda hayatını seve seve vermeye hazırdır.



Kral Munjong (Jung Dong Hwan): Krallığını erkek kardeşinin baskılarına rağmen yönetmeye çalışmaktadır. Tek korkusu öldüğünde veliath prensin, erkek kardeşi tarafından bertaraf edilerek kral olmasına engel olunmasıdır. En yakın yardımcısı ve dostu Kim Jong Seo ile beraber veliaht prensi korumak için Prenses Kyung Hye ile oğlu Kim Seung Yoo evlendirmeyi kararlaştırırlar.

Prenses Kyung Hye (Hong Soo Hyun): Kral Munjong'un tek kızı. Büyük amcası Prens Sooyang'ın kızı Lee Se Ryung ile yakınlar. Sarayda aldığı derslerden sıkılması ve hocalarına işkence etmesi ile bilinir. Kuzeni Lee Se Ryung ile yeni hocası Kim Seung Yoo'nun nişanlanacağı haberleri üzerine kuzeni ile bir defalığına yer değiştirmek üzere anlaşıyorlar. Kendisi saray dışına gezmeye giderken kuzeni onun yerine derse girmeye gidiyor. Böylelikle kaderlerini baştan çizecek bir karara imza atmış oluyorlar.

Prens Sooyang (Kim Young Chul): Kralın en büyük erkek kardeşi ve tahtta veliaht prensten sonra geçebilecek ikinci kişi. Tek istediği, uğruna her şeyini feda edebileceği tek şey tahta geçmek. Türlü entrikalar çevirerek büyük kızı ile kralın ikinci adamı Kim Jong Seo'nun oğlunu evlendirerek, Kim Jong Seo kendi tarafına çekmek ister. Ancak Kim Jong Seo'nun oğlunu Prenses Kyung Hye ile evlendireceğini öğrenince planlarını değiştirir. Taht yolunda önüne gelen herkesi harcayacak, tahta giden yolu kana bulayacak planlar yapmaya başlar.

Lee Se Ryung (Moon Chae Won)Prens Sooyang'ın büyük kızı. Dürüst, sözünü esirgememesi, cesareti ve zekasıyla dizimizin baş kadın karakteri. Babasının planlarından habersizi Kim Seung Yoo ile evlendirileceği haberleri üzerine Prenses Kyung Hye'i bir defalığına yerine geçerek onun yerine derse girmeyi, böylelikle evleneceği adamı görmek ister. Ancak prensesin kötü ününü duyan Kim Seung Yoo ilk derste otoritesini kurmak niyetiyle prenses ile aralarındaki perdeyi kaldırır ve Lee Se Ryung'u görür. Böylelikle hikayenin düğümü çözülmeyecek şekilde atılır. 

Uff spoiler vermeden karakterleri anlatmak ne zormuş. Valla nette hiçbir yerde yok. Elcağızlarımla yazdım valla :D 


Dizi öncelikle bildiğiniz dönem dizilerine benzemiyor. Aşk, nefret, intikam, sadakat, ihanet sonuna kadar dolu dolu yaşanıyor. Özellikle baş karakterlerimiz Lee Se Ryung ve Kim Seung Yoo arasındaki 'süründürmeyen' aşk diziyi izlememizi, 24 bölümü 1 hafta gibi kısacık sürede bitirmemizi sağlamıştır. 

Dizimiz prenses ile kuzeninin yer değiştirmesiyle arap saçına dönecek hikayenin ilk adımını atıyor demiştik karakterlerimizi tanıtırken. Se Ryung prensesin yerine geçerek derse girer ve Seung Yoo otorite kurmak amacıyla aradaki perdeyi kaldırır. Aslında Se Ryung'un amacı evleneceği adamı kendi gözleriyle görmektir. Ama Seung Yoo'nun planlarından habersizdir.




Evet evet o gördüğünüz ruj izi. Baş erkek karakterimiz biraz hovarda. Ginseng evlerinden hiç çıkamayan zampara :D Derse geç kaldığından kılık kıyafetini toparlamaya fırsatı olmuyor. Zaten Se Ryung'un gözünden kaçmıyor bu durum. Peki ne oluyor da bu prenses sanma işi devam ediyor. Se Ryung, Seung Yoo ile saray dışında da karşılaşıyor doğal olarak. Çünkü sarayda yaşamıyorlar. Seung Yoo'a sürekli saraydan gizlice çıktığı yalanını atıyor, derslere gelince Prenses Kyung Hye'nin işine geldiğinden Se Ryung derslere girmeye devam ediyor. 



Dışarıda her karşılaştıklarında onları birbirine yakınlaştıran şeyler oluyor. Ata binmek, salıncakta sallanmak, gizli saklı buluşmak. Heyecanla yaptıkları bu hareketlere kalplerinin ritimleri de katılınca, yaptıkları herşey daha bir anlamlı her bakış daha manalı oluyor.

Aslında uzun ve bol spoilerli bir yazı yazdım. Sonra vazgeçtim. Çünkü ne yazarsam yazayım dizinin heyecanı kaçıyor. İstiyorum ki bu yazıyı okuyan herkes bu diziyi izlesin merak etsin. O yüzden sadece baş karakterlerimizin ilişkilerinin başlangıcını yazdım sadece. Dizi bol entrika, bol bol ekşın içeriyor. Tam diyorsunuz ki bu karakter ölmez, bir dakika sonra çat gidiveriyor. Süprizler de var yani. İzleyin kesin beğeneceksiniz. Benden söylemesi.

Yazımın sonunu karakterlerimizin birbirlerine aşklarını itiraf ettikleri bölümü yazarak getiriyorum. İzlediğim en güzel aşk itiraflarından biriydi.



Seung Yoo, Se Ryung' a soruyor; "Kalbim kalbinle yer değiştirip derin anılar bıraksın."

Se Ryung'un cevabı; Kalbimi senin kalbinle değiştirecek olsaydım, seni nasıl özlediğimi ancak o zaman anlardın.

Se Ryung, Seung Yoo'a soruyor; "Bu dünyaya aşkın ne olduğunu sor.", "Birlikte yaşayan insanlar aynı anda ölebilir mi?" 

Seung Yoo'nun cevabı; Aşk nedir diye bütün dünyaya sordum. Ben cevap vereyim. Bizler, hiç tereddüt etmeden ölüm bizi ayırana dek birbirimizi sevmeye söz veriyorsak bunun adı aşktır.

Ama yukarıda yazdıklarımın hiçbiri sizin için yeterli değilse sırf Park Si Hoo'nun şu sahnesi için bile izlenir :D

Kaynak:Fotoğraflar dramabeans.com adresinden alınmıştır.

19 yorum:

  1. Öncelikle ellerine sağlık, bu kadar sıkışık zamanda bir post girmiş olman hatırı sayılırı uzunlukta olması gözlerimi yaşarttı :) Diziye gelince Park Si Hoo ilk ve son kez Proscutor Princess de gördüm. Çok etkilenmedim ama bu dizide fena değil diyorsun. Bakacağım. Sen bence onun hayranı ol bundan sonra valla desteklerim ben :)) Diziyi merak ettim ve izleyeyim diyorum ama Personal Tastei beğenmeyen biri olarak sana nasıl güvenebilirim? Ottookeee :))Bir de öpüş-kokuş sahneler var mı? Yoksa romantik aşk bu vallahi dokundurtmam şeklinde mi ilerliyor :) Cevap ver bana, cevap istiyorum :) Son fotoğraf içinse yorum yapmama hakkımı kullanırdım amaaaaaaa kullanmıyorum :)) Niceeeeeee diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. @La Fea

    Teşekkür ederim canım. Ama biliyorsun sana telefonla konuşurken de söylemiştim. 'SEVDİM' ben bu diziyi :) Bence izle mutlaka. Diziyi anlatırken de dedim 'süründürmeyen' bir hikaye bu. Seveceksin. Dokunma olayına gelince 'öpüş+kokuş' sahneler mevcut merak etme. Ayrıca dedim ya at biniyorlar diye. Yani dokunmanın dik alası =)))

    Hıım Gong bana kalsın sen Si Hoo'yu al diyorsun. Hmm eheuhe yukarıdaki fotodan sonra 654646313 yıl düşünme hakkımı kullanmak istiyorum =D

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, bu dizi zaten ne zamandır aklımdaydı, senin bu güzel yazından sonra bu hafta başlamak şart oldu :) Ayrıca başroller arasındaki "süründürmeyen" aşktan bahsetmişsin, süper olmuş, çünkü biraz sabırsızımdır ben, fazla süründürülmeye gelemem :D :D Tanıtım için teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  4. @hikaruivy
    Mutlaka izlemelisin canım^^ dediğim gibi hikaye sürünmüyor gayet güzel akıcı ilerliyor. yani aşk tadında yaşanıyor. ;)

    YanıtlaSil
  5. bu adamı severim savcı prenses dizisinde çok başarılı bulmuştum. bu diziyi çok duydum ama sadece duydum senin gibi açıklayıcı yazılmış bir yazı da görmedim önemli bir boşluğu doldurdun. haklısın ki ben de spoiler olmasın güzel birşey izlensin diye nice izlediklerimi yazmıyorum ve bu aslında sadece bana işkence. merak ediyorum başlarsam saracak biliyorum meşguliyetler biraz bunalım beni tv dizi film uzaklaştırdı. padam padamla dönüş yapar bu diziyle devame derim artık:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de izliyorum bu diziyi daha 4. bölümdeyim. İlk defa bir tarihi dizi izlediğim için sıkılmamak için yavaş izliyorum. Gerçi PArk Shi Hoo ve dizinin genel hikayesi sıkıcı değil aksine güzel gidiyor.

    Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  7. @tarih84Kendini rahat hissettiğinde, bunalımın geçtiğinde izlemen gereken dizilerin başında olsun :) Padam Padam'ın altyazıları gelsin ben de izleyeceğim inşallah ♥

    YanıtlaSil
  8. @mydestinyGüzel seçim canım^^ Ben annemle Dong Yi dizisini izlemiştim 50 küsür bölüm :S gına gelmişti. Bu diziyede başlarken korktum ama beklentilerimin çok üzerinde bir dizi ♥ Bitirdikten sonra da yorumunu görmek isterim ;)

    YanıtlaSil
  9. Ben bu diziye bayıldım resmen :D Çevrilirken izlemeye başladığım için baya uzun sürdü benim bitirmem ama olsun beklemek bile güzeldi:)Hatta ben de yazdım hakkında bir şeyler bir gün üşenmezsem daha da yazıcam galiba:))
    Yazdığın replikte çok güzeldi^^Onlar böyle konuşurken bizim divan edebiyatı geldi aklıma sevmezdik zamanında ama çok da güzel anlamlar çıkıyordu ne demek istediğini anladığımızda:)
    Ve fotoğraf ; off Seung Yoo off :))

    YanıtlaSil
  10. @canlinaBenim en sevmediğim şey Kore ile aynı anda izlemek ama diziler güzel olunca dayanamıyor insan işte :) Repliği yazarken benimde aklıma geldi. Bizim divan edebiyatımız gibi onların da sözleri var. Çok hoşuma gidiyor ♥ Ayrıca 'offf' sözüne katılmadan edemiyorum =D

    YanıtlaSil
  11. bende izlemek istiyorum ama netim sınırlı gözü çıksın yaa varya şu sınırın:(

    YanıtlaSil
  12. @TUĞBA umarım en kısa zamanda sınırsız nete geçebilirsin. Çünkü izlemeni gerçekten isterim. Kaliteli hoş dizilerden birisi ;)

    YanıtlaSil
  13. Vay tanıtımın çok güzel olmuş. Yeniden izleyesim geldi valla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim =) Çok severek çok özenerek yazdığım yazılarımdan birisi. Ben bile şimdi tekrar okudum izleyesim geldi =)

      Sil
  14. ne diziydi bende daha dün bitirdim gözlerimde yaşlarla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi kadar finali de çok etkileyici.. Baştan sona vurucu sahnelerle dolu sıra dışı güzellikte bir senaryo :) Belli ki sen de beğenmişsin.. Benim etkisinden kurtulmam uzun zaman almıştı.. Hala iç çeke çeke hatırlarım :)

      Sil
  15. etkisinde kurtulabilmek için yeniz dizi arıyorum şu an

    YanıtlaSil
  16. Kalbim draldi bu dizide dramin kralını yasatti muzikleri desen beni benden aldı cokk güzel ama acıklı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi kesinlikle klasik kore dizileri senaryosunun çok dışında. Farklı ve dramı bile insanı uzun süre etkisinde bırakacak kadar gerçekçi.. Kesinlikle izlemek için doğru bir tercih.. Çok az dizi izleyicinin boğazına o yumruyu bırakabilir. Bu da o dizilerden birisidir benim için :) Yorumun için teşekkürler ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...