5 Mayıs 2013 Pazar

Bilinmez bir zamanda görüşmek dileğiyle.

Selam 

Merak edenlere, arayıp soranlara, mesajları ile yüzümü gülümsetenlere, uzaklardan derdime ortak olanlara ve en önemlisi dualarını esirgemeyen tüm dostlara;

Annemin hasta olduğunu, zor ve üzücü bir tedavi sürecinden geçtiğimizi biliyorsunuz. Kasım ayında (şu) yazımda bahsettiğim zorlu bir hastane sürecinden geçmiştik. Mart ayında beyin tümörü maalesef tekrar nüksetti. Bu aşamada doktorlarımız ve biz çok zor bir karar vermek zorunda kaldık. Annemin hastalığı maalesef artık tedavi edilemeyecek kadar ilerledi. Doktorlarımız önce ameliyat edilemez dediler. Bizim isteğimizle hayati organları etkileyen tümörün bir kısmını almaya karar verdiler. 19 nisanda ameliyat yapıldı, annem 3 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrası mı? Sonrası derseniz eğer annem şimdi ameliyat öncesine göre biraz daha iyi. Evde nekahat sürecindeyiz şimdi. 

Maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok. Var aslında ama annemin durumunda artık son aşamadayız. Bu yüzden bir kez daha ameliyat olma şansımız yok. Bu sondu. Bundan sonra her şey güzel Allah'ıma kaldı. Gözümün nuruyla ne kadar zamanımız var kimse bilemez. Tek bildiğimiz her günün bizim için paha biçilemez olduğu. Her gün gözünün içine bakıyoruz, bizimle olduğu her gün için rabbime şükrediyoruz. Bize kazandırdıkları her gün için İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi servisinde görevli tüm doktorlara sonsuz minnet duyuyoruz. Ameliyatımızın sorunsuz klinikte kabulünü sağlayan Opr.Dr.Feridun Kubilay, acilde olduğumuz dönemden taburcu olduğumuz ana kadar yakın ilgi alakasını eksik etmeyen sayın Dr. Nuriye Güzin Özdemir'e buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Ve özellikle teşekkür etmem gereken biri daha var. Annemin hastalığının ilk teşhis edildiği 2011/Mart ayından bu zamana kadar hastanede bulunduğumuz dönemde her zaman ilgili ve dikkatli davranışlarıyla zor zamanlarımızı kolaylaştıran sayın Dr.Görkem Bitirak'a sonsuz teşekkürler. Bu yazıyı okur mu bilemem ama sayesinde hastanede geçirdiğim zor zamanlarda kendisinden çok destek gördüm. Özellikle birşey yaptığından değil, görevini yapıyordu ama bazen insanın tek ihtiyacı gülen bir güz, güvenilir birkaç kelime söyleyen biri oluyor. Çoğu zaman sadece orada olduğunu bilmek bile yeterli oluyordu. Yani demek istediğim eğer birgün burayı okursa kendisine ne kadar minnettar olduğumu bilmesini isterim. Bir insanın hayatta gelebileceği en güzel yerlerden birisinde bizim için; dualarımızda...

Blogumu bir daha ne zaman güncellerim bilmiyorum. Belki de bir daha yazmam. Bilemiyorum.  
Size tek diyeceğim sevdiklerinizin değerini bilin. Hele ki anneniz. Bambaşkadır anne. Ciğeri ayrı yakar. Kavurur. Kül eder. Hayatta hiç birşeyin garantisi yok. Keşkeler olmasın hayatınızda. Elinizden geleni yapın sevdiklerinizle mutlu olmak için. 

Bilinmez bir zamanda görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın.

16 yorum:

  1. geçmiş olsun canım. allah şifalar versin. cidden çok zor bir durum, allah yardımcınız olsun ve size de sabırlar versin. geçen hafta aynı illetten ben de 25 yaşındaki kaynımı kaybettim. akrabanın yakını uzağı yok, candan bir parça hepsi de... yaşadıkları her güne şükretmek gerek cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileklerin, duaların için. Bu da bir ecel sanırım. Kazadan ölmek gibi. Bizimle oldukları canımıza can kattıkları her güne sonsuz minnettarlık duyuyorum.

      Sil
  2. sevdacim cok gecmis olsun , allah bir an once sifa versin insallah . anne gibisi var mi , insan kiymetini uzakta olunca cok daha iyi anliyor . Allahtan dilerim ki daha nice saglikli ve beraber mutlu gunler gecirmeyi nasip eder anneciginle sizlere . bizi de birakma arada bakiver . blog olmasa bile face twitter arada bakiver .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım. Nasıl zorlu bir süreçten geçtiğimizi sende iyi biliyorsun. Bloga veda gibi aslında bu. Bloga yazı yazmak hazırlamak çok zahmet istiyor. Zaman alıyor. Ki zaman benim için şu ara en kıymetli şey. Facebook ve twitterimi kapatmayacağım onlar hep açık. Telefonumdan da bakabiliyorum. Sen istediğinde bana mesajla ulaşırsın. Mutlaka cevap veririm ;) Öptüm.

      Sil
  3. Ne olacağını başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. En nihayetinde elimizden geleni yapıp, her şey Allahtan diyerek kabullenmek gerek belki. Aynısını yaşasam senin gibi olamazdım. Canım benim Allah sağlık versin önce size ki annenin etrafında olabilin. Annen için tek dileğim Allah sizlere bağışlasın. Çıkmadık canda umut var denir. Eğer daha kötü olacaksa Allah çektirmesin demekten başka dua gelmiyor dilime... Anneciğinin hayatını siz uzattınız bu zamana kadar. Bundan sonra, önce Allah sonra yine siz... Allah herkese sizin gibi hayırlı evlatlar nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadıklarım en yakından şahit olarak şunu diyebilir misin: 2009 da seni tanıdığımda böyleydin. Değildim tabii ki. Gönül isterdi ki bunları hiç yaşamamış olalım.

      Rabbim bizleri sevdiklerimizin acılarıyla sınamasın inşallah. Bir telefon ötemde olduğunu bilmek beni mutlu ediyor.

      Sil
  4. lafea 'nın sevda diye bahsettiği kişinin sen olduğunu bilmiyordum.daha öncede bahsetmiştim babamı iki kez kaybetme noktasına geldik:(
    neler hissettiğini anlamamak isterdim ama anlıyorum.
    okurken o günleri yaşadım tekrar...
    Yapabileceğimiz bir şey var mı bilmiyorum ama hususi dua edeceğim lafta değil gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum canım. Çok zor. Birilerini kaybetmek her zaman zordur ama insanın çekirdek ailesi daha fazla acıtıyor daha derin yakıyor. Gönülden gelen duan için çok teşekkürler. En çok ihtiyacımız olan tek şey; dua. Sevgiler.

      Sil
  5. Kıymetlimiz onlar bizim, dilerim dualarımızla bir mucize olur ve anneciğin şifa bulur ve bu kötü zamanları çarçabuk atlatırsınız inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım güzel, içten dileklerin için teşekkürler.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun. Lafea sağ olsun twitterdan bilgi vermişti. Anneler en zayıf yanımız onlarsız çok zor her şey. Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım. Evet anneler bambaşka. Çok farklı. Kelimelerle anlatamıyor bile :/ Güzel rabbim şifasını esirmesin inşallah.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi hastalığın tedavisi çok zor. Bir arkadaşımın isteği üzerine biraz araştırma yapmıştım. En azından annenizi rahatlatacak bazı yöntemler olabilir, özellikle beslenme çok zor ve ulaşılması zor besinler olabiliyor. Çokça yazılıp, söylenen şeyler var ama ailenizde sürekli bunları araştıran biri varsa yazdığım linkleri titizlikle inceleyebilir.

    Allahtan acil şifalar dilerim. İnşallah atlatırsınız, hayırlı günler.

    http://www.cancertutor.com/Other/Big_List.htm
    http://www.cancertutor.com/faq/faq_immunity.html
    http://beyintumoru.org/tag/asi
    http://cherylbroyles-gbm.com/
    https://www.facebook.com/pages/Glioblastoma-Brain-Tumor-Survivor/122783647791261
    http://kansernotlari.blogspot.com/2006/03/onu-mu-yesek-bunu-mu-yesek_18.html
    http://whatscookingamerica.net/Information/RiceBranOil.htm
    http://www.cancer-prevention.net/
    http://www.bioline.org.br/request?tc07059
    http://www.kanserdesifresi.com/index.php
    http://drozel.org/index.htm
    http://csn.cancer.org/node/169168
    http://cancerfightingstrategies.com/immune-system-and-cancer.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Ailede bu tür şeyleri ben araştırırım. Verdiğin linkleri tek tek inceleyeceğim. Teşekkürler.

      Sil
  8. miss nefertiti, yalnızca bloğunu takip eden biriydim. Ancak bu yazını okuduğumda annen ve ailen için dua etmiş rabbimden şifa dilemistim. O zaman yazmadım ama şimdi bil isterim. Bu blog vesilesyle acıniza ortak olmak isterim. Eminim Sizin gibi güzel yazılar yazan güzel bir insan yetiştirdiği için annen bu dünya mutlu biriydi ve inslh diğer dünyada tekrar biraraya geldiğiniz zaman sizinle gurur duyan bir anne olacaktir. Rabbim sizlere sabır versin. Annenizin mekanı cennet olsun inslh. Gülsüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel mesajın ve içtenliğin için teşekkür ederim Gülsüm. Kalbinle yaptığın duaları inanıyorum rabbim kabul etmiştir. Birşeyler söylemek yazmak çok zor ama cevap yazmadan geçemedim. tekrar saol.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...