21 Mart 2013 Perşembe

Emek Hırsızlığına HAYIR!!!

Dün sevgili arkadaşım winpohu twitterden veryansın ederek bizlerden yardım istedi. Ayrıca bloguna da yazı yerleştirerek oradan da bizlere durumu bildirdi.


Durum böyle olunca bir kenara çekilip oturmak bize düşmezdi. Allah ne verdiyse saldırdık klavyelerimize neresi olursa şikayet ettik. Mesajlarımızla blog sahibine durumu net bir şekilde açıkladık. Örnek benim mesajım aşağıdaki gibiydi.



Sitedeki yazıları ve konuları inceleyince çalıntı yapılan blogun sadece winpohu olmadığını sevdiğimiz bloggerlardan kore-delisi nin de yazılarının kopyalandığını gördük. Kendisi ara ara online olduğundan durumdan haberi yok. Onun hakkını savunmak bizim görevimizdir bu aşamada.

Gerekenler yapıldı, mesajlar yazıldı ve blogger olmanın anlamı olarak tek bir bilekle hakkımızı savunduk. Nihayetinde yazılar kaldırıldı ve usulüne uygun olarak bir özür yazısı yayınlandı. İsmi geçen site http://koredizileri.netai.net/  şimdi bağlantıya tıkladığınızda sizi koca bir boşluk karşılayacak ama ben dün akşam gerekli ekran görüntülerini almıştım. 

Hassasiyetle bu konuda bize destek veren herkese arkadaşlarım adına buradan ben de teşekkür ederim.

Buyrunuz.Yaptığımız yorumlar ve cevaplarıyla bloggerların gücü.



Bu site sahibinin açıklaması ve özürü. Biz bloggerlar olarak bunu sağladığımız için kendimizle gurur duyuyoruz. Yazıda ilk başta özür namına hiçbir şey yoktu. Sadece üste çıkmaya çalışır bir açıklama vardı. Tepkilerimizle bu hale getirdik.







Bugün winpohu ve kore-delisi arkadaşımızın başına gelen yarın öbür gün bizim başımıza da gelebilir. Elinizi taşın altına koymaktan çekinmeyin. Emeğinize sahip çıkın. Kendini uyanık sanan, akıllı geçinen, bizleri aptal yerine koymaya çalışanlara karşı biz bloggerlar birbirimizin arkasını kollayacağız. Mikal zia arkadaşımızın yorumuyla durum aynen böyle ifade edilebilir hehehehe


Bu da böyle bitmiş olsun. Hadi ben kahveyle çay içmeye gidiyorum. 

Sevgiler :)

Edit: Kore-Delisi konu hakkında engin görüşlerini bu yazısında bizlerle paylaştı :)

18 yorum:

  1. her birimizin başına gelebilir, ben de çoğu zaman resimlerime imza eklemiyorum ve yazılarımı kontrol etmiyorum buna vaktimiz olmuyor ama bu demek değil ki habersiziz elbet birgün anlaşılır ve susmamalıyız. hep destek tam destek sonuçta bu yazılar bizim cümlelerimiz bizim bakış açımız insan kendi evladını tanımaz mı nasıl bir ahlaki bakış anlamadım gitti. google görselde bulduğum resmi kullanırken bile kaynak gösteririm denediğim tarifin asıl sahibini yazarım kaynak göstermek zor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogspotta sağ tıklama mouse ile işaretleme için engel kodu var ama kötü niyetli olan mutlaka bir yol bulacaktır. Yolları var da yazmayayım buraya şimdi :) Kaynak belirtse sorun değil bir de zeytinyağı gibi üste çıkma çabaları o sinir ediyor zaten.

      Sil
  2. hahhaha kızlar cansınız can artık bir şey olursa sizi toplar giderim her türlü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten dün twitter üzerindeki muhabbeti görseydin topuklar kaçardın bizden. Çok pis örgütlenme kapasitemiz var. Bir ara cidden tırstım. Yani ben olsam benden korkardım :D Her türlü gelirim bir telefonun yeter ;)

      Sil
  3. Amanın neler olmuş kaçırmışım. Bileydim ben de gelirdim yahu. Neyse Mikal Zia'nın deyimiyle dalmışsınız zaten hahaha Arkanızdayım leydiler fighting kkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen müdahale ettik zaten. En kısa süren mücadele bu oldu sanırım zaten. 4 saat içinde yazıları sildirdik. Mikal Zia öldürdü zaten beni dün gülmekten. Emeğimize sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milli maç kazanmış gibi hissediyorum kendimi :D

      Sil
  4. Ehahaha bugün baktımda kapatmış gibi birşey blogu :) Amacı neydi acaba çok merak ediyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende farkettim. Kontrol ediyorum ben ara ara. Amacı belli bence. Fark edilmeyeceğini sandı. O yüzden ısrarla sordu nasıl buldunuz beni diye.

      Sil
  5. gönülden tebrik ediyorum sizi.
    ama neden sağ tık engellemek çok kolay aslında:(
    tamam tek çözüm olmasada kısmen işe yarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Blogspot için çok kolay hemen bir html ile hallediyoruz ama wordpress bu özellikler için premium istiyor. esas sorun orada zaten ;))

      Sil
    2. aaa bilmiyordum !!!
      çok ilginç!!

      Sil
    3. Evet bende sırf bu yüzden wordpress i kapatıp blogspota geçtim. Blogspot kullanıcılarını eklentiler bakımından özgür kılıyor. Kısıtlamıyor. Bu yönünü seviyorum.

      Sil
  6. Şu anda resmen şoktayım!!! Yazılarım çalındığı için falan değil (buna alıştım gibi bişi) sizin tutumunuzdan dolayı. Kızlar siz neymişsiniz yahu:D Vallahi sizinle gurur duydum canlar bir tafartan da tırstım:)) Ayrıca benim bloğumuda koruduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cidden cansınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) canım blogger olmak bu işte. birbirimize destek ve arka çıktıkça kimse bizim emeğimize göz dikemez. Teşekküre gerek yok. Senin de aynı şeyi yapacağını bildiğimden içim rahat :)

      Sil
  7. Valla süpersiniz hepinizin hepinizin ellerine sağlık!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda desteğe ihtiyacın olursa yardım istemekten hiç çekinme. Birlikten kuvvet doğar! :)

      Sil
  8. alemsiniz:) özlemişim.
    benim de başıma çok geldi şu kopyala yapıştır olayı.
    neyse bi dahaki sefere kimden yardım isteyeceğimi biliyorum:)
    özlem

    YanıtlaSil
  9. Tebrik ederim gerçekten, sıkıcı ve üzücü bir durum. Bu şekilde çözümlenmesine çok sevindim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...