14 Nisan 2012 Cumartesi

Saklı Düşler ~ Laurie McBain

Carrefour kitaplarını okumaya devam. Geçtiğimiz hafta okuyup bitirdiğim bir kitap. Okuması kolay, öyle çok of aman şahaneydi diyemeyeceğim, fakat sıkmayan ortalama üzeri bir romandı. Romanın detaylarına göz atalım.




Kitap Koridor Yayınları tarafından 2011/Haziran ayında yukarıdaki kapakla raflarda yerini aldı. Yazar Laurie McBrain tarafından 1975 yılında Devil's Desire adıyla yazılıp yayınlanmış. Ancak büyük bir yayınevi tarafından ilk baskısı 1987/Eylül ayında aşağıdaki kapakla olmuş.



Koridor Yayınlarının kapak tercihine yine dikkat çekeceğim. Koridor Yayınları tarafından kullanılan kapak orjinal kapaktır. Yani kitapların yayın haklarını elinde bulunduran kuruluş, 2010 yılında kapak tasarımında yenileme yaparak yukarıda gördüğümüz ilk kapağı yeniden tasarlamış. Koridor Yayınları orjinal kapağa ve üzerinde yazılanlara sadık kalarak kapağı kullanmış. Tekrar bu hassasiyet için teşekkürler.

Kitabın Konusu:

Bazen tutku bir skandaldan kurtulmanın tek yoludur…

Etkileyici bir görünüme sahip Lord Alex Trevegne şöhreti tüm ülkeye yayılmış bir hovardadır. Elysia ise güzel; güzel olduğu kadar da talihsiz. Ancak bir gün kaderin ona hazırladığı oyundan sıyrılmaya karar verdiğinde her şey değişir. 
Alex ve Elysia dönülmez bir uçurumun kenarında, bir skandalın eşiğinde karşılaşınca Alex onu kanatlarının altına alır. Ancak ona ruhen de bedenen de sahip olabilmesi için en çetrefilli yolları aşması gerekecektir. 
Kesişen arzularının şiddetli çalkantısından, şimdiye dek yazılmış en güzel aşk hikayelerinden biri doğar ve nihayet ikiz tutkuları alev alev yanan bir denizin çağlayan dalgalarında birbirine karışır.

Alex Trevegne: Zengin, ukala, gününü gün eden, umarsız ve kendi zevklerine herşeyden fazla önem veren bir erkek karakter var karşımızda. Okuyucuda ara ara ağzını burnunu kırma isteği uyandırsa da genel olarak karşımızda iyi bir adam var :D Olaylara her zaman kendi bakış açısından bakması çoğunlukla ortalığı karıştırsa da bayan karakterimizin cazibesine karşı koyamıyor. 

Elysia Demarice: Ailesini kaybetmesiyle annesinin üvey kızkardeşinin evinde deyim yerindeyse 'Külkedisi' misali yaşayan genç kızımız, teyzesinin onu yaşlı bir adamla evlendirme niyetini görünce evden kaçıyor. Tabii ki kızımız ile lordumuzun karşılaşması kaçınılmaz olarak gerçekleşiyor :)

Detaylara inildiğinde birçok konu boşluğu bulunan, içinde ölü-kayıp bir ağabey, gizemli bir silahtar ve intikam almak isteyen bir karakterde eklenince kitabın konusu zaten ortaya çıkıyor. 

Birkaç noktada konu boşlukları, yani demek istediğim anlatımdan kaynaklanan boşluklar beni bile rahatsız etti. Ama bu kitabın okunmayacağı anlamına gelmez. Aksine karakterler arasındaki atışma ve klasik inatlaşma diyalogları çok güzel ve orjinaldi. Birkaç diyalog beni oldukça güldürdü bile :)

Yayınevi yazarın diğer kitaplarını yayınlar mı bilemiyorum ama eğer yayınlansa almakta tereddüt edilmeyecek bir yazar. Ufak bir araştırma yapınca yazar Laurie McBain'in sadece 1975-1985 yılları arası yedi roman yayınladığını, babasının desteğiyle başladığı roman yazmayı, babasının vefatının ardından emekli olarak bıraktığını öğrendim. Ayrıca yazarın yayınladığı ilk iki romanı (bunlardan biriside Saklı Düşler) dünya üzerinde bir milyon kopyayla satılmış. Diğer kitaplarını da raflarda görmek isterim.

Puan: 10/7 

1 yorum:

  1. sürükleyici ve sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap 10 numara 5 yıldız.şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka okuyun okuyunnn

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...