14 Mart 2010 Pazar

‘KORE’ Aşkına Sanaldan Gerçeğe…….


Sözümüzü tuttuk 13 Mart tarihinde Sultanahmet Seoul Restaurant'ta blogcu ve bloglarımız takip eden sanal arkadaşlarla buluştuk. Sanal arkadaşlığımız hayata geçirdik. Her zaman söylüyorum Lafeam biz her ne kadar projelerimizi kağıt üzerinde 4X4 lük yapsakta konu uygulamaya gelince sınfta kalıyoruz :) Ufak tefek gecikmeler ve anlaşmazlıklar olsada bir araya gelmeyi başarıyla gerçekleştirdik. Ben, Lafea, nilü, pucca91pucca ve ayfer arkadaşımızla toplam 5 kişi Seoul'de muhteşem bir yemek yedik. Seoul' ü seçme nedenlerimizden bir diğeri de yemek seçiminde inanılmaz yardımcı olmaları. Özellikle burdan Aydın abiye bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum. Her seferinde tekrar tekrar sormamıza rağmen hep aynı içtenlikle sorularımızı yanıtlıyor.

Ne mi yedik tabiii ki Ramen yedik. Allahım çok lezizdi. Kimchi harikaydı diğer herşey inanılmaz lezizdi. Çok ama çok aç olduğumdan mıdır yada yoksa çok sevdiğimden midir tatsız tuzsuz lapa pilavı pile silip süpürdüm. Bkn:Alttaki foto. Evet evet biliyorum tabakların dolu olduğu anıda görmeliydiniz ama o kadar açtım ki o anda fotoğraf çekmek önceliklerim arasında son sıradaydı. Yenmeden önce nasıl göründüğünü merak edenler için daha önceki buluşmalardan birinde çektiğim fotoyu aşağıya koyuyorum.



Nilü ile daha önce tanışmışlığımız vardı. ayfer ve pucca91pucca ile ilk kez tanıştık. Şahsım adıma ben çok ama çok memnun oldum. Umarım ki onlarda memnun olmuşlardır. Gönül isterdi ki bu tanışmanın mutluluğunu birer kadeh soju içerek kutlayalım. Ama işte maalesef şişesi 30 TL olunca pek içesi gelmiyor insanın :) Güzel yemeğimizin ardından bizi güzel bir şekilde karşılayan ve samimi bir şekilde uğurlayan Talat Bey'e de buradan selamlarımızı iletiyoruz. Ancak ciddi olarak bir anı köşeyi yapmayı düşünmelisiniz gerçekten çok anlamlı olur. :)

Seoul'den çıktıktan sonra ayfer ve pucca91pucca arkadaşımızla vedalaşıp rotamızı JinMi Cafe'ye çevirdik. Aynı gün orada film izleme etkinliği olduğunu biliyorduk. Ama kendi organizzasyonumuzla çakışınca geç olsada uğramaya karar verdik. JinMi Cafe'nin vazgeçilmez öğesi Yeşim bizi candan bir şekilde karşılayıp ağırladı. Organizasyonun Kore'de çok sevilen çocuk tatlılarından birini yaptıklarını anın sonlarına yetişebildik. Mekan inanılmaz leziz adeta pamuk şekeri gibi kokuyordu. Şansıma diyeceğim ama değil içeri girdiğimizde Yeşim'in elindeki belkide son şekeri bana vermesi eminim onun kocaman yüreğinin kapsama alanında olmamdan kaynaklanıyordu. Çok hoş bir tadı olan şekeri Kore'de özellikle çocuklar çok severek yiyiyormuş. Valla doğru söylemek gerekirse ben bile şu yaşımda adeta şekeri sopasıyla beraber yutacaktım. O kadar hoşuma gitti. :D JinMi Cafe nasıl bir yerdir merak edenler için küçük bir kaç detay. Duvarları en sevilen Kore dramaları ve filmlerinin posterleriyle dolu olan, çeşitli Kore hatıra eşyalarıyla döşeli samimi bir ortam.


Güzel hoş sohbetin ardından JinMi Cafe'ye gidenlerin düşünceleri yazdıkları bir köşe yapmışlar. Bizde hazır oradayken kalemlerimizi konuşturalım dedik. Kendi kalemimden;

"KORE Aşkımızı AŞKINIZA Ortak Ettiğiniz İçin Teşekkürler"

Birkaç kare fotoğraf çekildikten ve az bir süre sohbet ettikten sonra Yeşim, oradaki arkadaşlar ve JinMi'nin yeni aşçısı Koreli hanım teyzemiz tarafından samimiyetle uğurlandık. Koreli hanım teyzemiz bizleri samimiyetle kucakladı kapıya kadar geçirip uğurladı. Kendisine ve Yeşim'e içtenlikle bir kez daha teşekkürler.

Oradan da ayrıldıkran sonra rotamız bu sefer harika bir tatlı yemek için Çiğdem Pastanesi oldu. Bu güzel günü güzel bir tatlı yiyerek kapamak istedik. Ben mevyeli, nilü çikolatalı pasta yerken Lafea da çilekli turta istedi :D


Tatlılarımızı yerken her işte usta olan ben caaanım dostum Lafea nın arka masadaki yakuşuklu grubu kestiğini hemencik anladım. Ehuehuehheee kendisi daha ne olduğunu anlamadan ben arka arkaya espirikleri patlatarak dikkatini dağıtıp tehlikeli mahlukların bizden uzaklaşmasını seyrettim :D Şaka bir yana dostlarımla bir arada olduğumda ve mutlu olduğumda bazen gerçekten dozumu aşabiliyorum. Nilü canım senin ahlakını biraz bozduk ve pastanı yerken az daha boğulmana da neden oluyorduk yani oluyordum. Bir daha ki buluşmalara gelmezsen seni anlayışla karşılarız. :D Bu iki kaçık UNNİ seni çok sevdi umarım sende bizi sevmişsindir. (PS: Fotoları en kısa zamanda istiyorum. Yoksa elimdeki fotoları kötü emellerime alet edeceğim :D )

En sonunda gün çuvala girerken birbirimizle Sultanahmet Tramvay durağında gürültülü bir şekilde vedalaştık. Lafea mı Kadıköy vapuruna bindirip arkasından mendil salladıktan :D sonra bende Sirkeci tran garına yollandım. Sabahın 7 sinden beri ayakta olmanın ve tüm gün koşturmanın yorgunluğu tüm hücrelerimde çifte telli oynasada mutlu bir şekilde evime döndüm.

Bir daha ki buluşmada görüşünceye kadar canlar kendinize çoook iyi bakın. pucca91pucca ve Nilü derslerinize sıkı çalışın, ayfercim Kore'li komşularını bir gün bizimle tanıştır lütfen, Lafea canımcım sende kocaman yüreğinle sadece beni sev tamam mı.

Ben de hepiniz adına Gong Yoo yu seveceğim. SÖZ. :D :D

22 yorum:

  1. puahahahahha :D sonuna kadar ne güzel okudum ama son dileklerin beni benden aldı :D

    YanıtlaSil
  2. Ehuehuhehee sadece gerçekleri yazdım. Yalan yok bende :D Kalemimi hep doğrular için içtenlikle kullandım. Umarım tüm dileklerim gerçekleşir :P

    YanıtlaSil
  3. Ya organizasyonumuz gayet başarılıydı öyle deme. Gecikmeler olabilir :) Gelmeyenler kıskansın o ayrı :) Son olarak ben tabiiikii seni çok seviyorum. Çitlembiğim benim. Ama Gong YOO'yu hepimiz adına sevmene gerek yok ha ha ha. Ben kendi kendime sevebilirim sağol :P

    Nilü hala ortalarda yok acaba artık bizimle görüşmeyecek mi? ha ha ha ha. Bilseydim ben onun yaşını, frenlerdim seni (pek mümkün değildi ama ha ha) Ahhh o gruba doya doya bakamadım ama arkamızda oturan vatandaş bizim muhabetimizden nasibini aldı sayemizde o da çok eğlendi ha ha ha. Tekrarlayalım canım bunu. Öperim.

    YanıtlaSil
  4. @Lafea
    Canımcım her yaptılan organizasyonda hep bu şekilde olunca insan endişelenmeden edemiyor :D YOO ma gelince o sadece bir dilek baby belki birgün gerçekleşir. :P Nilü den umutluyum ben kafa kız. Mutlaka geri dönecektir. Dönecek midir ???

    Ehuehueehue gruba gelince o da senin talihsizliğin :D Neyse kendi alemlerindeydiler zaten. Arkamızda ki adam da tilki misali dikti kulakları dinledi bizi valla. Delümüdür nedir ? Becerikli insanın halide bir başka oluyor. Alakasız insanların bile gününü neşelendirebiliyoruz. Çok yetenekliyiz biz çoook :)

    En kısa zamanda tekrarlayalım. Çok özlüyorum sonra :) Kocaman kisss kisss.

    YanıtlaSil
  5. süper bir gündü arkadaşlar ben çok eğlendim :) lafeacığım pazar gelirim demedim mi nie ortalarda yok diyosun??
    sizden ayrıldıktan sonra sabahın 7sinde dönebildim yurda.. böyle olunca da ancak nete girmeye fırsatım oldu pestilim çıktı walla.. sizden ayrıldıktan sonra ki zaman öylesine kabus gibiydi ki anlatabilmem mümkün değil.. saolasınız siz bana öyle enerji yüklemişsiniz ki sabah kadar dayanabildim bu kabusa..
    en kısa zamanda tekrarlayalım gerçekten harika bir gündü..
    nefertiticim sende çok güzel anlatmışsın günümüzü cnm.. ben Gong Yoo sevme hakkımı Lafea ve sana veriyorum aranızda bölüşürsünüz artık.. kardeş payı yapın da kavga çıkmasın canlar:)o neşeyle sağsalim eve varabilmenize sevindim..
    çok öptm hepinizi..

    YanıtlaSil
  6. [...] by nilü Ko sonunda bir blog buluşmasına katılabildim.. ne kadar mutlu oldum anlatamam.. MissNefertitinin ve LaFea‘nın yazıları harika.. ben pek bir şey yazamadım ama bir kaç resime [...]

    YanıtlaSil
  7. Nilücüm biliyorum tatlım ancak uyanmış nete girmiştir dedim kendi kendime ama yine de endişelenmedim değil kızı korkuttuk mu diye ha ha ha ha ha. Şaka bir yana üzüldüm gecenin kötü geçmesine. Gong YOO konusunda paylaşım hakkını devretmişsin sağol canım. En büyük ben olduğum için de en büyük pay benim olacak elbette. Kardeş payı diye bir şey söz konusu olamaz ha ha ha :=))

    YanıtlaSil
  8. nefertiti gerçekten güzel bir gün geçirdik.. la fea ,nilü,pucca ve senle tanışmak ayrı bir mutluluktu benim için.. yemeklerimiz gerçekten anlatıldığı gibi güzeldi ama ben hala o patatesli salatamı nedir anlamadım ama muhteşem lezzetliydi.. ramen ve kimchi artı diğer salatalar olağanüstüydü.. servis için de aydın beye tşk ben artık kısa keseyim yemek gurmelerine döndüm .. kısacası en yakın zamanda tekrarlayalım.. lafea,nefertiti,nilü,pucca çok öpüyorum sizi ..

    YanıtlaSil
  9. uff çatladım yaa :S insaf biraz ama :D

    YanıtlaSil
  10. @nilü' m
    Canımcım korkuttun bizi buralarda yaa.. :) Lafea ve ben senden haber alamayınca (evet tamam kabul aşırı telaş yaptık) merak ettik ablası. Kısma bize olurmu. Tamamen masum duygular bizimki :D Bizden ayrıldıktan sonra geçen kötü günü sayma sen. Biz itina ile tüm hücrelerine "LaFeaNefertiti" virüsü yüklemiştik. O sebeple geçer 'uf' olmaz :D

    Gong YOO sevgini paylaştırma adaletini göstermene çok sevindim. Ancaak Lafea ile benim kardeş kardeş bu sevgiyi paylaşabileceğimizi düşünebiliyormusun :D Hayal edebiliyor musun?? :D Bende seni kocaman öpüyorum bir dahaki buluşmaya kadar çok derslerine çok çalış bakimm :D

    @Lafea' m
    Canım o yazdığın paylaşım işi varya o yatar benim canımın içi :D Seninle ben ve GONG YOO yu paylaşmak... İmkansızı istemek gibi bişi.. :)

    @ayfer
    Evet dimi çok lezizdi o. Biz ilk gittiğimizde masaya bayılmıştık tadınca. Aydın abiye sorduk tatlı patates demişti o zaman. Zaten Seoul ü hep o yüzden tercih ediyoruz yemekleri çok leziz oluyor. Ayrıca dilediğin kadar konuşabilirsin burada. Kore Sevda nı anlayacak insanlar biziz unutma ;) Güzel vakit geçirmene çok sevindim. En kısa zamanda yeni bir buluşmada görüşürüz inşallah. :)

    @Rüzigar' m
    Canım yeterince kıskandın mı?? Ehuhuheueheuheuehhee... Şska bir yana eksikliğin fark edilmeyecek gibi değildi. Gözlerim seni aradı yeminle. Önceki buluşmamızda siz beni Kadıköy İskelesinden elinizde mendillerle ve gözyaşlarınızla :P uğurlamıştınız. Bende aynısını Eminönü iskelesinden yapmak isterdim. Neyse başla sefere inşallah :D Mendilim hazır :)

    YanıtlaSil
  11. Nefertitim zaten en büyük paydan kastım tamamıydı ha ha ha :)

    YanıtlaSil
  12. ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz.canım harika bir anlatımın var gülmekten yanaklarım ağrıdı.süppersiniz:)

    YanıtlaSil
  13. @tarih84
    Değil mi :) Ama söz sen İstanbul'a geldiğinde de böyle bir organizasyon yapacağız. Anlatımıma gelince eğlendiysen ve sıkılmadan okuduysan ne mutlu bana.

    Süpersiniz iltifatına cevap olarak; Koyu güneş gözlüklerimiz ve uçuşan saçlarımızla cevap veriyorum "YES WE ARE" :D :D

    YanıtlaSil
  14. ya siz harikasınız ya yani buluşmalarınız harika demek istedm :-P ben de çok isterim var ya sizinle tanışabilmeyi oralara gidebilmeyi ama istanbuldan bir hayli uzağım malesef.. ve en acısı da kendileri en sevdiğim şehir olur :( ve ben de ramen yemek istiyorum yaaaa !

    YanıtlaSil
  15. @arwentry
    Canımcım güzel iltifatın için teşekkür ederiz. Bizde elbet seni aramızda görmek isteriz. Ancak mesafeler paylaşmaya engel değil. ;) O çok sevdiğin İstanbul'a sen de bir gün gelirsin ve leziz ramenlerden yersin inşallah :)

    YanıtlaSil
  16. inşallah cnm ya ne çok isterim.. ablam orda zaten ayda yılda bir kez de olsa gidebiliyorum.. ablamı mı buluştursam sizinle ne yapsam :-P o da kore aşığı, benim sayemde oldu tabii ama kabul etmiyo hala nese :) hatta bu yaz koreye gitme olasılığımız var bu aşk yüzünden iki kardeş bakalım hayırlısı.. gelirsem beraber ramen yiyeliimm noluuuurr :-S (ne eziğim yaa yalvardım resmen ama ben bilmiyorm buraları napıym :-P)

    YanıtlaSil
  17. @arwentry
    Tabii canım eğer ablanda isterse bizimle tanışmayı kapımız yüreği Kore sevgisiyle dolu herkese açık. :) Kore'ye gitme olasılığınız bile olması ne kadar güzel. Dilerim tüm hayalleriniz gerçekleşir.

    Gelirsen mutlaka bizimle iletişime geç. Birşeyler yapar ufakta olsa bir organisazyon yapabiliriz. ;)

    YanıtlaSil
  18. çok sağolun ya ben ablama iletiym bunu git açıl farklı insanlar gör bi ramen ye gel diym :-P hepimizin hayalleri gerçekleşir umarım ya tur düzenlesek ya Kore'ye ne güzel olur :) inşallah gelebilirsem başınızı ağrıtırım ki gerçekten ağrıtıyorum latife deil yani ;)

    YanıtlaSil
  19. Canım Gong Yoo'yu ben kendi adıma bol bol severim merak etme :D ne güzel bir sürü şey yazmışsın özendim vallahi.o duvardaki dizi film kartlarına bayıldım çok orjinal olmuşlar

    YanıtlaSil
  20. @Chibi
    Tamam tamam o zaman sende Gong Yoo'muzu oturduğun ilin temsilcisi olarak sevebilirsin :D

    Güzel güzel yazıyoruz da bir tek seni yazamadık be güzelim. En kısa zamanda seninle de Ramen höpürdetmek istiyoruz :) Sen gel biz seni götürürüz JinMi'ye ;) Bakarsın bol bol afişlere.

    YanıtlaSil
  21. Güzel bi gün geçirmissiniz süper^^
    ooof ya bida böle yazıları okumıcam ama çokkk kıskandım yahuuu:(((

    YanıtlaSil
  22. Şimdi Ramazan ayındayız buluşmalarımız bir süre askıya alındı ama İstanbul'da yaşıyorsan eğer bütün buluşmalarımıza seni de bekleriz. ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...