5 Haziran 2014 Perşembe

Garnier Nem Dengesi: Karmadan Yağlıya Olan Ciltler

Uzun zamandır bu kremin yazısını yazmak istiyordum ama araya giren işler sebebiyle bugüne erteledim. Biraz da erteleme sebebim kremi kullanmadan yazılan 'denedim' yazılarından nefret etmem. 1-2 denemede bir kozmetik ürünü için olmuş-olmamış demenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten kullandıktan ve deneyimledikten sonra yazılan yazılar gerçekten okuyucuya daha objektif ve gerçekçi bir düşünce aktaracaktır.



İşte ben de bu harika kremle taaa 2013 Ekim ayında Gratis'te yapılan bayram indirimiyle tanışmıştım. Yazısını da hevesle yazmıştım. (*) O gün bugündür kremi hala kullanıyorum. Tabii ki o aldığım kutu değil :D Şimdi ikinci kutum bitmek üzere ve ben çoktan üçüncü kutuyu yedekledim bile ^^



Kremin dokusu böyle hafif yoğun ama kremsi bir dokuda. Rengi bizim buz yeşili dediğimiz bir tonda. Uygulaması ve emilimi son derece başarılı. Yaklaşık bir dakika içinde cilt tarafından tamamen emiliyor. Biraz yoğun ama çok hoş bir kokusu var kremin. Kokulu kremlerden hoşlanmayanları biraz rahatsız edebilir. Ama ben çok hoşlanıyorum kokusundan. Böyle ferahlatan, iç açıcı bir kokusu var bence :)

Kremi anlatmaya devam etmeden bir de kendi cilt tipimden bahsetmem daha doğru olur sanırım. Cildim karmadan yağlıya ve hatta özellikle de stresli ve ayın özel günlerinden yağlı diyeceğimiz bir tip sergiliyor. Hatta bu yağlanma bazı günler öyle yoğun oluyor ki yüzüme kağıt peçete koyduğumda izi çıkıyor :/ Ama bu kremi kullanmaya başladıktan sonra ki -artık her sabah ve her akşam uyguluyorum- cildim inanılmaz rahatladı. Aşırı yağlanmanın %90 oranında önüne geçtim. Sabah işe gitmeden sürdüğümde (yani sabah 8:30'da) akşam saatlerine kadar (bu da 17:30 civarları) gayet başarılı bir şekilde cildimi dengeliyor. 

Ama akşam saatlerinden sonra günün yoğunluğu ve stresi ile özellikle burun ve T bölgemde hafiften yağlanma oluyor. Bunu da hafif bir pudralama ile aşabiliyorum ^^ 



Krem kutusunun üzerinde yazdıklarını kullanıcısına tamamen veriyor. Vaat ettiği tüm -yapacaklarım- iddiaları gerçekten de oluyor. Kremi kullandığım bunca süredir ki (Ekim 2013-Haziran 2014) 8 aylık bir süre oluyor bu cildim eskisine oranla çok daha düzgün. Yağlanma konusunda yaşadığım sıkıntıyı büyük oranda atlattım ve gün içinde bu durum çok rahatlamamı sağladı. Dahası kremi makyaj bazı olarak kullanarak da fondotenimle yaşadığım parlama sorununa da çözüm buldum ^^ Nemlendirme özelliği sayesinde de karma etkisiyle kuruyan diğer bölgelerde yaşadığım pul pul kuruma sorunu da tamamen ortadan kalktı. 



Yine kutunun üzerine baktığımızda 'Paraben İçermez' yazısı dikkatimizi çekiyor. İtiraf ediyorum ürünü rafta ilk incelemeye başladığımda önce vaat ettiklerine sonra da içindekiler kısmına baktım. Kutunun üzerindeki bu ibare de açıkçası ürünü sepete giden yola başarıyla çıkardı :D İçindekiler kısmında elbette kozmetik dünyasınca 'tüüü zararlı' denilen içeriklerden vardır ama ben açıkçası içerikleri çookk derinlemesine inceleme taraftarı değilim :)



Ürün ambalajını incelediğimde ambalajı açıldıktan sonra 12 ay içerisinde 'mutlaka' kullanılması gerektiğini işaret eden 12M işaretini görüyoruz. Geri dönüşüm simgeleri doğa ile uyumu konusunda da bize bilgi veriyor. Gerçi gördüğünüz gibi Garnier Skin Naturals serisi 'Doğaya Saygı' felsefesi çerçevesinde ellerinden geldikçe bu konuya hassasiyetle yaklaşıyor ;)

Ben Garnier Nem Dengesi: Karmadan Yağlıya Olan Cilt Tipi için olan bu kremi fiyat performans dengesinde fazlasıyla başarılı buldum. Kesinlikle şans verilmesi gereken çok başarılı bir krem. Kullandığım bu süreç içerisinde ürün 'asla' cildimde sivilcelenme yapmadı. Çünkü zaten cilt tipimin ihtiyaç duyduğu dengeleyici bir kremdi. O yüzden siz siz olun cildinizi iyi analiz edin yada ettirip öyle kozmetik kullanmaya çalışın. Sonuçlarını gördüğünüzde şaşırmamak elde değil. Hatalı ürün seçimi ciltte birçok soruna yol açıyor kızarıklık-sivilcelenme gibi.. O yüzden diyeceğim o dur ki: Cildiniz sizin en büyük eseriniz.. Ona ne kadar özen gösterip bakımını yaparsanız ilerleyen yıllarda etkisini göreceksiniz ;)


Sevgiler

11 yorum:

  1. Vayyy canına ne kadar detaylı, özenli bir tanıtım yazısı olmuş bu. Elimde kremlerim olmasa hemen gidip alırdım vallahi :D

    YanıtlaSil
  2. Tam da böyle bir nemlendirici arıyordum, gerçekten sürekli yağlanan T bölgemden sıkıldım yarın gratis watsons nerde bulursam alıcam bitane :D Bir de siyah noktaları giderme gibi bi etkisi oldu mu sizde?
    http://asliliatalay.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer cildinizi düzenli temizleyip, nemlendirme işlemini de eksiksiz yaparsan oldukça başarılı sonuçlar alacaksın. Ben bu ay 5. kutuyu satın aldım. İlk kullanımda bile etkisini fark edeceksin. Ancak en mükemmel sonucu 1 aylık kullanım sonucu elde ettim ben.. ;) Bazı arkadaşlarımız 1-2 kullanımda kremin mucizesini görmek istiyorlar. Lakin olumlu sonuç için; düzenli kullanım ve aksatmadan kullanmak çok önemli..

      Sil
  3. 1 hafta oluyo kremi alalı cok memnun kaldım :) kokusu miss sonuclar mukemmel cildim istedigim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmana sevindim. Ben hala kullanmaya devam ediyorum. Memnuniyet seviyemde hiç azalma olmadı. Hatta artış var :)

      Sil
  4. Merhaba gece kremi olarak yatmadan önce sürülebilir mi? Yazı için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ben sürüyorum ve etkisinden de gayet memnunum. Özellikle gece yatmadan önce cildimi temizliyorum. Sonra gülsuyu ile tonik etkisi yapıyorum. Ve Garnier kremimi uyguluyorum.

      Gece yatmadan önce temizlemenizi tavsiye ederim bende. Çünkü insan fark etmeden yüzünü gözünü elliyor sürekli. Temizleme derken ben makyajdan bahsetmiyorum. Yoksa bende eve gelir gelmez makyajımı çıkarırım. Bakım kremini uygulamadan mutlaka temizleyici köpük ile yüzümü yıkarım.

      Gece uykuda olduğumuz saatlerde vücudumuz ve cildimiz kendiyle en iyi ilgilendiği zaman oluyor. Ben de bir nebze yardımcı oluyorum ^^

      Sil
  5. tekrar anyonghaseyo^^ gül suyu olarak rosense iyi midir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar hoşgeldin ^^

      Gül suyu olarak 6 yıldır Rosense kullanıyorum. Tek geçerim o kadar diyorum. Ancak kullanırken dikkat etmen gereken tek nokta aldığın ilk günden bittiği son güne kadar buz dolabında saklamalısın.Kapağı açılıp hava ile temas ettikten sonra sıcak ortamda bulunursa kokusu ağırlaşıp hacı kokusu oluyor :D :D

      Bu sebeple kışın bile ben buz dolabında tutuyorum. Ama rosense harikadır, tavsiye ederim ;)

      Sil
  6. Merhabalar. Bu kremi bugün ilk defa aldım. Yüzümde sivilce lekeleri var. Yağlı bir cilde sahibim bu kremi tavsiye ettiler inşallah bende memnun kalırım. Sivilce lekelerini giderecek tavsiyeniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İnanmayacaksın belki ama bu akşam Gratis'ten Kadınlar Günü indiriminden faydalanarak yeni bir kutu daha aldım. Yani demek istiyorum ki kremi ilk aldığım 2014 yılından beri düzenli olarak kullanıyorum. Etkisi çok iyi ve ben çok memnunum. Umarım sen de memnun kalırsın.

      Yalnız eğer cildin için bakım tavsiyesi istersen. Cildini mutlaka ve hergün temizle. Makyaj yapsan da yapmasan da. Çünkü bizim gini karma+yağlı cilt sahipleri makyaj yapmasalar bile cildimizin ürettiği yağ gözeneklerimizi tıkayarak sivilce oluşturuyor.

      Bu sebeple cilt tipine uygun bir temizleyici kullan. Ben 1 yıldır Nivea Canlandırıcı Yüz Temizleme Köpüğünü kullanıyorum. Karma Ciltler için olan mavi kutu. Çok memnunum. İndirim zamanlarında kutu kutu yedekliyorum. Hem kullanımı pratik hem de bana üşenme payı hiç bırakmıyor :D

      Sivilce lekelerine gelince bende fazla leke yok. Ama Sudocrem diye bir krem var. Eczanelerde satılıyor. Genelde bebek pişik kremi olarak biliniyor ama mucizevi bir krem desek de olur. Ben genelde periyod dönemlerinde çıkan sivilcelerim üzerinde kullanıyorum. Ateşini alıyor ve daha hızlı ve iz kalmadan geçmelerini sağlıyor. Kremi araştırırken sivilce izlerine de iyi geldiğini okumuştum. Ama bende olmadığı için bu etkisi var mıdır bilemiyorum.

      Kremi kullandıktan sonra da yorumunu beklerim. Ve son söz olarak şunu demek isterim ki; Kimseye güzellik borcun yok. Kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa. Sevgiyle kal!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...