25 Ağustos 2012 Cumartesi

Gaya Restaurant VS Seoul Restaurant

Şöyle doğru dürüst ramen yemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki anlatamam. Sanırım 1 yıl kadar oldu. Bu süre zarfında ramen krizlerimi böyle ve saolsun Seul Me nın hediyesi ramenlerle giderdim. Sonra Türkiye'de Leader ramen sıkıntısı baş gösterdi. Müdavimi olduğumuz Seoul Restaurant'a geçici olarak gelen ramen markası da domuz katkılı olduğundan epey uzun bir süre krizler içinde kaldım resmen :D 

Neyse ki Temmuz ayı ortalarında bu sorun çözüldü. Leader ramen Türkiye pazarına tekrar girmiş diye duydum. Zaten bunu Migroslardaki reyonlarda da görebiliyoruz. Ne diyorduk 'ramen krizi'mden bahsediyorduk. O zaman bu zaman derken, araya da ramazan girince ancak bugün kısmet oldu muradıma ermek :)

Gaya Restaurant'a daha önce 2 kez Kore Severler Topluluğunun düzenlediği etkinlik için gitmiştim. Gidip yemek yemek ve Gaya'yı restaurant halinde görmek kısmet olmadı bir türlü. Bir de eskiden Gaya'da ramen satılmıyordu. Ama Kore'ye olan ilginin artması, üst tabaka kesime hizmet veren Gaya'nın menüsüne 'Cumartesi Atıştırmalıkları' başlığı altında ramenin eklenmesini sağladı. 

Gaya Restaurant Taksim'de, meydana yürüme mesafesiyle 5 dakika uzaklıkta. Menüleri tamamen kore yemekleri üzerine. Dolayısıyla Türkiye'de yaşayan iş adamları ve şirket yemekleri için tercih edilen elit yerlerden birisi. Seoul Restaurant'ta da kore yemekleri mevcut ama menülerinde çin yemeklerini de bulmak mümkün. Zaten mekan olarak Seoul Gaya'dan 3 kat daha büyük bir mekan. Fiyat olarak kıyaslarsak genel olarak yakın rakamlar söz konusu. Ama Seoul daha çok turist kafilelerinin tercih ettiği bir mekan. Zaten mekanda yer alan uzun uzun masalar görür görmez insanda bu fikir oluşuyor. 

Fotoğrafların kalitesi için üzgünüm. Telefonumla çekmek zorunda kaldım :(



Sanki bir yerde harf eksiği mi var :D Gaya'nın menüsü çok şık ve göz alıcı. İnsanı kendini iyi hissettiriyor. Güzel koreyi temsil eden nakışlar var üzerinde :)



Kore yemekleri deyince aklımıza en başta tabii ki ramen geliyor. Ama bibimbap, kimbap ve dokbokki de en bilinen diğer yemeklerdir. Seoul'de ramen ve bibimbap var ama diğer ikisi en bilinen çeşitler olmasına rağmen satışı yok. Gaya'da kimbap ve dokbokki satıldığını bugün öğrendim. Menüden hayal için çektiğim fotolar ;) 

Bu sayfa normal menü sayfası. Bu sayfada dokbokki nin fiyatını 45 tl olarak görüyorsunuz. Fiyat bana çok yüksek geldi yaa O.o



Aşağıdaki iki sayfa da  'Cumartesi Atıştırmalıkları' menüsü. Fiyatlar gayet uygun görünüyor. Bu sayfada dokbokki nin fiyatını 18 tl olarak göreceksiniz. Sanırım porsiyon farkı vardır. Yada ne biliyim ya vardır elbet aradaki uçurumun bir sebebi :S




Yukarıda da demiştim Gaya müşterilerine daha üst hizmet sunuyor Seoul'e göre. Tek kattan oluşan restaurantta masalar arasına geleneksel paravanlar koyularak bölümlere ayrılmış. Ben çok beğendim. Fotoğrafını çekmedim ama Gaya'da giriş kısmında sizi kocaman Kore küpleri ve Kore motifleri sizi daha kapıda etkiliyor :) Ve Gaya'nın çok büyük bir artısı mevcut. Seoul'de sizi kapıda girer girmez karşılayan o tuhaf koku Gaya'da yok!!


Rameni kıyaslamaya gelirsek eğer; ben rameni acılı severim. Ağlaya ağlaya yerim :D Gaya'nın rameni Seoul'e kıyasla bir gıdım daha acıydı. Ve Gaya'nın siparişinizin yanında getirdiği çeşitli garnitürler Seoul'ün yanında zayıf kaldı. Mesela kimchi yoktu!! En önemli şey bence. Mevsimsel olabilir diyeceğim sanırım. Çünkü bu sorunla Seoul'de de birkaç kez karşılaşmıştım. Gaya'da Seoul'den farklı olarak meze olarak mısırlı şekerli bir meze daha vardı. Sadece tadına baktım. Diğer mezelerin lezzet olarak bir farkını göremedim.





Sıcak ve acı birleşince hayatım resmen 'kulaklarımın' önünden geçti. Size olur mu bilmem ama ne zaman acı yesem hep burnum akar benim. Burnumu sile sile, yana yana yedim valla. Çok sevdim çok beğendim. Gördüğüm kadarıyla da koreye ilgisi olanlar da kore yemeklerini tatmaya çalışıyor. Ben gittiğimde mekanda 6 kişi vardı. Sonra dan 2 kişi daha geldi. Hepsi de bizden yani koreye yada yemeklerine ilgi duyanlardı :D Ön masamda 4 bayan oturuyordu. Sojuya kadar epey çeşit sipariş ettiler. Umarım yiyebilmişlerdir. Çünkü bayağı bir karışık şeyler istediler. Ben çıkarken de takım elbiseleriyle koreli iş adamları geldi mekana. Birbirlerine kart vermeler, selamlamalar, 'pangasimida' (memnun oldum demek hatırladığım kadarıyla) demeler falan. Bir an korede sandım kendimi. Mutlu oldum ^^

Eğer siz de bu lezzetleri tatmak, en azından gidip görmek istiyorsanız Gaya misafirlerine oldukça hoş görülü davranıyor. Kendilerine çok hoş bir de internet sitesi yapmışlar. http://www.korerestauranti.com/ Güzel ve detaylı bir site. Gitmeden önce göz atmanızı tavsiye ederim ;)

Ama ben bir de Seoul Restauranta gideyim kendi gözlerimle göreyim, tecrübe edeyim derseniz; restaurantın facebook sayfası mevcut ve sorulara cevap veriyorlar genelde Seoul Restaurant Facebook ve tabii internet siteleri de mevcut http://www.seoulrestaurant.org/

Her iki restaurantın da iletişim bilgileri internet sitelerinde mevcut. Ve gidip tatmak isteyenlere son bir söz. Beğenmek tamamen damak zevkine göre değişiyor. En azından dünya gözüyle bir kere gidip deneyin bence :D Ben ramenimi yiyip gün batımında evime doğru yol aldım. Aşağıdaki fotoğrafı da o zaman çektim. Herkese bol lezzetli günler diliyorum.

Sevgiler ♥



15 yorum:

  1. Gayayı yıllardır bilirim Kore muhabbetinden çok önce hep önünden geçerdim ama hiç ilgilimi çekmedi. 'Gaya çok pahalı yoovv' diyenlerde sanki çok meraklıymışım gibi sinirim bozuyorlardı. Çok sevseydim gider yerdim. Para möhöm deeel ha ha ha. Valla canım bu yazın hem iyi, hem kötü oldu şimdi bir kaç yeni yetme çıkıp Amerikayı keşfetmiş gibi gayayı anlatacak. Hatta aynı karşılşatırma yazısını bile yazarlar korkarım ha ha ha :) Son olarak seninle gelemediğim Çommael Biane. Eylül sonrası telafi ederiz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sen Kore yemeklerini hiç bir zaman sevmedin. Benim zorlamamla yiyorsun :) Yazarsalar yazsınlar hiçbir zaman umrumda olmadılar :D olmayacaklar da ^^ Gelmediğin bugünün intikamını siyah ninja kıyafetlerimi giyip alacağım.haberin olsun :D

      Sil
  2. yaaa ramen çekti yine canım :)) ayrıca Ddokbokki olması da gözlerimi yaşarttı yumurta rulosu bile var ki ben onu sık sık yaparım :D fotoğraflar için ayrıca teşekkür ederim tabii.. urfa dönüşü kısmetse bir gidip yemek lazım ama tabii cumartesi gitmek lazım değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tüm kore yemek çeşitleri mevcut menüde makinam olsaydı daha iyi çekerdim ama maalesef :(( Rica ederim canım. Bende merak ediyordum iyi oldu aslında :D Ve Cumartesi gitmek mutlaka ama mutlaka ŞART!! =))))

      Sil
  3. taksimde olduğundan bize biraz uzak kalıyo gaya. seoul cafe aynı şekilde... anadolu yakasında oturanlar için çok zor oluyo ama gaya tuzlaya sube açmış sayfasında görünce çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  4. gaya hakkinda aradigim seyleri bir tek burada buldum.fiyat ve koku:) cok sagoll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yalnız Seoul Restaurant son zamanlarda koku açısından kendisini çok iyileştirmiş diyorlar. Henüz gitme imkanım olmadı ama bir ara deneyip yazıyı güncellerim ;)

      Sil
  5. Acı yedigimde benimde burnum akar :D hiç hoş ni şey değil cidden :) istanbula geldigimde ikisinden birine ugramayi dusunuyorum şöyle bi bakalim kore tatlarina diye :))

    YanıtlaSil
  6. ramen'in ücreti neydi acaba ? :) Birde o çubukları kullanmak zorundamıyız ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gittiğim dönemde ramenin fiyatı 12 TL idi.. Şimdi ne kadardır bilemiyorum ama telefonla arayıp sorduğunuzda bilgi alabiliyorsunuz fiyatlar hakkında.. Hatta internet sitelerinde de fiyatları mevcut bildiğim kadarıyla.

      Çubuklar konusunda rahat olun kullanma mecburiyetiniz yok. İstediğinizde çatal kaşık getiriyorlar.. ;) ;)

      Sil
  7. Merhabalar :) Blogunuzu ramen hakkında bilgi ararken gördüm :) Ve size bir şey sormak istiyorum. Arkadaşımla Gaya'ya gitmek istiyoruz yalnız o ilk defa Ramen yiyecek sizce zorlanır mı? Beğenir mi onu da bilmiyorum. Ve ikimiz de chopstick kullanmayı bilmiyoruuuz :) Yorumunuzu bekliyorummm ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşınız acıyı seviyorsa ve acıya dayanıklıysa kesin sevecektir. Yalnız cidden acı yahu.. Yerken sümükleriniz salyalarınız fora oluyor hahaha Ama siparişinizi verirken acısını azaltmalarını söyleyebiliyorsunuz ;)

      Chopstick kullanmak zorunlu değil ki ^^ Rahat olun, orada kimse sizi yargılamak için bulunmuyor. Oraya kendi zevkiniz için gittiniz :) Tadını çıkarın ve güzel anılarla ayrılın :) Ayrıca kimbap ta denemenizi tavsiye ederim. Epey leziz oluyor ^^

      Sil
  8. Çok çok teşekkür ederim :)) Ben de kimbap deneyeceğim ve nasıl olacak merak ediyorum :) Tekrar çok teşekkür ederim güzel cevabınız için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübenizi ve beğenip beğenmediğinizi burada benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

      Yalnız unutmadan öğle saatlerinde gittiğinde bazen öğle tatili için kapalı olabiliyorlar. Gaya'nın telefonu 0212 238 00 00 önceden arayıp kapalı oldukları saatler konusunda bilgi alın mutlaka. Ben her seferinde öyle yapıyorum ;)

      Sil
  9. Kesinlikle paylaşırım :) Tamamdır :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...