26 Mayıs 2012 Cumartesi

İndomie Paket Noodle Çok Leziz

Mart ayında yazdığım İndomie Noodles ~ Ramen Aşkına =) yazımda ramen aşkımdan ve keşfettiğim yeni markadan bahsetmiştim. Carrefourlarda kutu olanları 1.75 TL iken pakette satılanları 0.75 TL gibi bir fiyata satılıyor. Lezzet farkı var mı derseniz kesinlikle evet derim. Paket olanları almanızı şiddetle tavsiye ederim ayrıca. Kutuda olanlarında bulunan yapay tat pakette olmuyor.

Rameni ne kadar sevdiğimi bilmeyen yok artık. Bugün günlerden yine ramen günüydü benim için. Canım çok isteyince ablamla beraber iki paket yapmaya karar verdik. Üşenmedim sizler için bir de görüntüledim ;)

Paketi açıyoruz. Karşımıza noodle ve üç çeşit sos karşımıza çıkıyor.



İki paket pişirdiğimiz için dört su bardağı suyu kaynattık ve sosları ekledik.



Paketten çıkan ramenleri kaynayan soslu suyumuza atıyoruz. Arzu ederseniz ramenleri ikiye kırabilirsiniz.



Ramenleri isterseniz paket üzerindeki tarife göre (5-6 dk) yada iyi pişmiş istiyorsanız 8-9 dk pişirebilirsiniz.



Bir de ufak bir video çektim. Çok hoşuma gitti =))




Piştikten sonra size de afiyetle yemek düşüyor. Yanına da hafif acılı turşu şahane gidiyor benden söylemesi =)

26 yorum:

  1. onun içindeki yağ olayı olmasa cidden çok güzel senin tavsiyenle alıp baya beğenenlerdenim :D ama yağ da sorun değil hani kullanmıyosun oluyo bitiyo :D
    ben geçenlerde shin cup'ın hazır ramenini denedim. acılık konusunda cidden tatmin edici ve diğerlerine göre çok daha güzeldi -ki asıl ramene en yakın gelen bana göre o- denemediysen şiddetle tavsiye ederim carrefourdan almıştım hatta ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yağ biraz kassa da Kung fu ramenden çok daha iyi =) Dediğin gibi tercih hakkı sende kullanmak istemezsen at gitsin =) Shin cup ramen son gittiğimde yoktu. Bir ay önce İndomie stoğumu yenilemiştim :D Ama birkaç yerde ShinCup ramenlerde %0.01 oranında domuz yağı katkısı olduğunu okumuştum. Araştırmak lazım ;)

      Sil
    2. yahu adi ramen degil arabistanda indovmi akimi var bunun adi endonezya makarnasi yani endovmi :D

      Sil
  2. özendim istedim yammyyyyyy:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sınav stresini bir atlat sana kendi ellerimle ramen pişireceğim hehehe

      Sil
  3. kutuda olanların tadı gerçekten çok kötü.plastik gbi tadıyo.paket olan rameni ise yeni aldım.daha denemedim.ama tadı güzel diyosun yani.inş öyledir ya.çünkü çok sewiyorum ramen yemeyi.buralarda ramen bulmak mümkün değil bnde spagetti ile yapmıştım geçenlerde.tadı çok güzeldi.eğer okumak istersen linkini paylaştım aşağıda.ewde ramen stoğun tükendiğinde dene bnce :)
    http://drwilldone.blogspot.com/2012/05/evde-ramen-keyfi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutuda olanları bende sevmiyorum ve mümkün olduğu kadar da almamaya çalışıyorum.İndomie noodle paketlerindeki sosları dilediğin gibi ayarlayabiliyorsun. O yüzden damak tadına uygun kıvamı yakalamak kolay oluyor :)

      Bende spagetti ile denemek istiyorum bir ara. Ama şu ara stoğum gayet idare eder görünüyor. Ama en güzel restoranda yemesi. Kulaklarından alevler çıka çıka yiyorsun orjinalini. Yanında da kimchi yiyince alev alıyorsun direkt.

      Şimdi sıra senin tarifini okumak da ;)

      Sil
    2. Icinde domuz yagioldugunu soyluuolar ben endomiyi cok seviyorum her ghn de tuketiyorum oyle bir sey varsa yemicem birdha

      Sil
  4. Geçenlerde ben de denedim bu markayı ama sevmedim. Tabi ben kutu olanı denedim, hoşuma gitmedi tadı. Genelde kungfu ramen tüketiyorum ben ve içindeki baharatları hemen çöpe atıp kendi sosumu hazırlıyorum; bunda da aynısını yaptım ama yine de sevemedim. Belki de kendi sosunu denemeliydim bilmiyorum..

    Paket olanı denemek lazım bir de ama evde tek yiyen ben olunca paket israf gibi geliyor, birazcık da tembellik var tabi.. Kutular çok pratik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kutu olanları beğenmiyorum. Kutunun kokusu içine siniyormuş gibi geliyor. Ama tencerede olanları beğeniyorum. hem pratik hemde daha leziz oluyor. Bir denemeni tavsiye ederim ;)) Ama senin blogundaki tarif de pek şahane duruyor.

      Eğer birgün İstanbul'a gelirsen sana orjinal ramen ısmarlamak isterim ;))

      Sil
  5. Sizin orada bayağı bi ucuzmuş ben taa şihir dışındaki markete gidip alıyorum kutuları 3,5 lira paket 1.79 lir :( Lezzetli olmasa almıycam ama :( Bide şu an krize girdim :( Olsada yesem. Ramazan ramazan googleda konyada nerde rammen satılır diye ararsam bu olur :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Owww çok pahalıymış ya :( Sanırım kore marketi vardı İstanbul'da internetten de satışları var. Şansını dene bence ;)

      Sil
  6. lezzetli olmasına şaşırmamk gerek için lezzet sırrı msg monsodyum glutomat var. zaraları için; http://www.bodyforumtr.com/vbforum/e621-mono-sodyum-glutamat-t32863.html?s=9fd92c44ed9f843596a034467d5732e9&

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zararları saymakla bitmez biliyorum ama zaten yediğimiz herşey katkı maddesinden geçilmiyor. MSG beni öldürene kadar ohhooo

      Sil
  7. ya ben ve kardeşim de çok seviyoruz yiyorduk ama içinde domuz ürünü olduğunu duydum :( şu an canım çok istiyo almıyorum bunu duyduktan sonra... pufff :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndomie noodle Suudi arabistan kökenli bir firma. O yüzden içerisinde domuz katkı maddesi yoktur. İslami usullere göre hazırlanıp satışı yapılıyor. Sanırım bu rakip firmalardan birisinin dedikodusu. Kung fu olabilir. İndomie raflarda çopaldıktan sonra kung fu görünmez oldu çoğu yerde. Biz ailece severek ve güvenerek yiyoruz ;)

      Sil
    2. yaa bizde çok seviyoruz ama şüphe oluştu kafamda çünkü sayfanın birinde bi arkadaş koreli bi arkadaşı ile konuşurken kore yemekleri hakkında o söylemiş sen müslümansın nasıl yersin ramen de domuz ürünü var falan diye. o da sayfada paylaşmış :( altında yorumlarda baya tartışılmış kafam çok karıştııııı :(

      Sil
    3. Türkiye'de satılan ramenlerin içinde olduğunu sanmıyorum. Sadece Shinramen markasını duydum. içerisinde %0.01 oranında domuz yağı katkı maddesi varmış. İndomie zaten suudi arabistan menşeili o yüzden olması imkansız. Leader ramende de yok benim bildiğim kadarıyla. çünkü Seoul restoranda sorumlu müdüre sormuştuk. Demişti; bizde oradan getiriyoruz yoksa satış yapamayız demişti. Diğer markaları araştırmadığım için bilmiyorum.

      Ama senin dediğin konuşma koredeki ramenler içinse eğer domuz ve domuz ürünleri içerdiği doğru. Ama biz koredeki ramenlerden yemiyoruz. Ben arkadaşımın gönderdiği kore ramenlerinden yemiştim. İnan bana indomie ile aralarında dağlar kadar fark var. Kokusu bile farklı. O yüzden arkadaşların konuşmasının türkiyedeki ramenler ile ilgili değil. koredeki ramenler hakkında olduğunu sanıyorum. Koredeki vejeteryan ramen paketlerinin üzerinde bile şu ibare yazar -domuz ürünleri içeren ramenlerle aynı kaplarda üretilmiştir- yani anlayacağın korede herşey paketlerin üzerinde yazar. domuz ürünü içermese bile piştiği kabı bile belirtirler ;))

      Sil
    4. yaaa çok teşekkür ederim gerçekten rahatladım şimdi. çok kafam karışmştı işte anlattığım gibi artık korkmam. tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
    5. Rica ederim canım ^^ Afiyet bal şeker olsun ayrıca ;)

      Sil
  8. ben aslen suudi aabim 4 yil once turkiyeye geldim annem turk babam arap arabistanda biz kucuklugumuxden beri indomi yeriz hatta arabistanda paketi turk parasiyla 50 kurusa gelio her hafta koli bazinda alirdi babam ve diger kungfu kore noodlerine gore indomi en lezzetlisi turkiyeye gelmesinede cok sevindim fakat tadi arabistandakinden biraz farkli olsada nefsimizi korertmeye yetio :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de dün gördüm ama tanımadığım bir marka olduğu için almadım. :D Artık rahatlıkla alabilirim. Ellerine sağlık hem yazı için hem de ramen için :D

    YanıtlaSil
  10. mrb.. indomie.. bizim marka, endonezyadan..
    soğan, sarımsak ile biber yağda kavrulur.. koku çıkınca, iki bardak su dokulur.. kaynama başlayınca, indomie ve baharatlar da atılır.. biraz yumuşayınca 1 yumurta atıp karıştır.. bikaç tane domates de atabilirsin.. afiyet olsun.. selam Endonezyadan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif için teşekkürler ^^ Mutlaka deneyeceğim. Endonezya'ya selamlar ve sevgiler :)

      Sil
  11. Indomie de Domuz yağı varmı? Bazıları olduğunu idda ediyor ?! 😞

    YanıtlaSil
  12. Ben böyle bir duyum almadım. Sudi Arabistanda ve diğer arap ülkelerinde çok tüketiliyor. Şimdilik yemeye devam ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...