13 Mart 2012 Salı

Özlem Pansiyon: Tanıdım, Çok Sevdim ^^



Geçtiğimiz pazar günü (4 Mart Pazar) internet aleminin tanıdığı :D en eğlenceli, en eğitimci, gezene enn destek veren ve bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Güney Kore'nin tozunu yutmuş olan ünlü blogger Özlem Pansiyon ve ona Kore gezisinde eşlik eden arkadaşı Yonca ile buluştuk. 

Aslında çok uzun zamandır planladığımız bir buluşmaydı bu. Annemin hastalığı, LaFea'nın babannesini kaybetmesi ve Özlem'in bazı şeyleri düzenlemesi sebebiyle buluşma niyetimiz Mart ayına kaldı.

Suç mahali olarak :D Cevahir AVM de bulunan City Brasserie seçildi. Sebebimiz daha önce sevgili dostumuz Arwen ile mekana gitmiş hem servisten hem de lezzetten memnun kalmıştık. Ki fark ettiğiniz üzere geçmiş zaman eki kullanıyorum. Geçen seferki memnuniyetimiz gereği yine bu mekanı seçtik.  Fakat bu sefer hem garsonlar, hem servis hemde lezzet tatmin etmedi maalesef. Mekan Cevahir Avm nin çıldırtan kalabalığının aksine tenha sakin bir ortam sunuyor. Zaten pozitif olan tek yönü o oldu bizim için. Rahat rahat uzun uzun (hesap ettim 5,5 saat) konuştuk, sohbet ettik, güldük ve eğlendik.

Uzuuunn uzzuunnn anlatmak istiyorum. Ama bu satırları yazarken bile yüzümdeki gülümsemeye engel olamıyorum. Benim açımdan inanılmaz eğlenceli ve süpper hüpper şahane bir gündü :) Özlem ve Yonca bize Kore anılarını anlattılar. Tam benim hayal ettiğim gibi bir gezi yapmış onlarda. Biraz korenin kültüründen, biraz sokak hayatlarından, barlarından, dramalarında gördüğümüz çadırlı yemek yerlerinden, metrolarına kadar gezmişler. Diyeceğim o ki koreyi hayallerimdeki gibi gezip görmüşler yaşamışlar :)

Orada yaşadıklarını anlatırken, yüzlerinden ne kadar eğlendikleri, nasıl güzel tecrübeler edindiklerini okunuyordu. Gözlerinden, zaten sözleriyle de ifade ettikleri 'tekrar gidelim' rahatlıkla okunuyordu. Hem sevindim, hem koreyi gidip görmüş birinden ilk ağızdan dinledim. Sonra mı... Yapmak istediğim ilk şey bavulumu toplayıp koreye giden ilk uçağa binmek oldu :) Özlem sanırım bu yönden şanslı bir insan. Çünkü kafa dengi bir arkadaşı, yoldaşı var. Bu seyahatlerinin daha da zevkli geçmesini sağlıyor bence. 


O kadar çok şeyden bahsettik ki. Dizilerden, dramalardan, dizilerdeki duş sahnelerinden :D, sevdiğimiz tavsiye ettiğimiz dizilerden, blog camiasındaki dedikodulardan, kimin eli kimin cebinde falan derken saat 19:30 a kadar uzun bir sohbet gerçekleştirmişiz. Zaman nasıl geçti hiç mi hiç anlamadım. Sanki yarım saat geçmiş gibi geldi bana. 


Hani bazen yüzyüze gelmeden tanımadan sesini dahi duymadan size samimi gelen, ben iyi bir insanım sözünün sanal sesleri olan insanlar vardır ya. İşte Özlem de bence öyle biri. Blogunu ilk keşfettiğim, yazılarını ilk okuduğum zaman da öyle hissetmiştim. Farkediliyor, sıradan olanların arasında bir adım önde oluyor. Hayatımda iyi ki tanıdım, iyi ki tanıştım diyeceğim insanlardan birisi. Dilerim ki bu güzel buluşmaların, paylaşımların devamı gelir. 


Zaten bir sonraki buluşma mekanımız için Seoul Restauranta gitmeyi konuştuk. Havalar biraz daha iyi olsun, işte o zaman düşünüyoruz. Bir daha ki sefere belki daha kalabalık oluruz. Ama her buluşma hayat açısından bir çok risk içeriyor bence. Çünkü Özlem'in al bavulunu düş yola, maceracı ruhları ateşleyen bir enerjisi var. Etkilenmemek elde değil. Aklım habire seyahat etmeye, değişik değişik yerlere gitmeye gidiyor. İyi mi kötü mü bilemedim ben şimdi :))) 


Ama insanın hayallerine itici güç veren birisini tanıması, tanışması bence çok güzel birşey. Ben Özlem ve Yonca'yı tanımaktan, onlarla sohbet etmekten çok ama çok memnun kaldım. Dilerim ki bu memnuniyet karşılıklıdır ve devamı nice nice gelir. Gerçi Özlem benim biraz çingene biraz mikrop yüzümü gördü. Hayalinde yarattığım cici bici, mini tatlı şeker kız imajımı biraz çizdirmiş olabilirim :D 


Peki ben neden bu postu yazarken bu kadar geciktim. Çünkü Hawaii 5-O dizisini izlemeye başlamıştım. (5 Mart) 2 sezon 38 bölüm mevcuttu. Mazeret mi nerede? İnsan Alex O'Loughlin gibi zat-ı şahaneyi izlerken hayattan kopuveriyor. Ben ve bilgisayarım mavi gözlü şekşi vücutlu şahane sesli bu adamı izlerken kendimizden geçtik salyamızda boğulduk :D Yani postun gecikme sebebi budur. Pişman mıyım? Asla :D Yine olsa yine yaparım :D :D



7 yorum:

  1. Ben de çok eğlendim hatta enerjimiz o kadar yüksekti ki yoruldum bile diyebilirim :) Özlem senin gerçek yüzünü gördü ha ha ve kaçmadı bu yüzden bunu iyiye yorabiliriz. Özlemin Kore macerasından çok diğer gezilerini de dinlemek isterdim ben fırsat kalmadı. Ama dediğin gibi Yonca da Özle de hoşsohbet, güleryüzlü insanlar vakit su gibi akıp geçti. Tekrarlayalım diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de okumuştum Kore gezilerini Gezmeyi bildiği belli. Seviyorum biletini bavulunu alıp özgür özgür turlara bağlı kalmadan gezmeye giden insanları

    YanıtlaSil
  3. ooooyy oooooyyy ooyyyy
    ağlarım ama :(

    belli ki güzel güzel anlatmışlar koreyi zaten fena tatile ihtiyacım var e korenin yeri de bi ayrı zaten kaçıp giderdim heralde direkt her şeyi bırakıp koreye

    "sevgili dostum" diyen dillerini :D

    YanıtlaSil
  4. yaw sen ne şeker bişisin! tehlikeli, fekaat fena derecede de şeker:))

    o gün biz de çook eğlendik ve sizi tanıdığımız için çok mutlu olduk. bu görüşmelerin tabii ki devamı gelecek.

    antalya'dan selamlar...

    YanıtlaSil
  5. @LaFea Mutlaka tekrarlamamız hatta ne yapıp edip tekrar buluşmamış gerek :D Neyseki şirinliğimle herkesi ağıma düşürebiliyorum :D

    @güzzi Turlara bağlı kalmadan gezmek en iyisi zaten. Başka türlü zevk de alınmıyor bence ;)

    @arwen hemde ne fena :D valla benim de gaza ihtiyacım var. ateş barut misali kendimizi korede buluveririz valla :D

    @özlem =))))) Tehlikeli şekerlik benimkisi :D Mutlaka bu güzel buluşmanın tekrarını yapmalıyız. Antalya'ya gamze dolusu sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  6. Sizleri tanıdıgım için çok mutluyum. İlk kez blog yazılarını okudugum bir ekiple tanıştım. Cok eglendik,mutlaka birlikte kore restoranına gidelim. Evde hala soju,yosun ve kimchi de var, belki birlikte benim evde kore yemek denemeleri yaparız ne dersiniz?
    Yonca

    YanıtlaSil
  7. @Yonca Blog buluşmlarına bizimle adım atanlar asla pişman olmaz :D Seoul restorana mutlaka gidelim. Gerçekten çok zevkli olacak =) Senin evde bir ganimet yatıyor valla :D Aman diyim sanki Özlem'in gözü kalmış gibi gelmişti bana :D Neden olmasın olur tabi diyorum. Bahsettiğim kore marketinden malzeme de temin ederiz ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...