8 Mart 2012 Perşembe

İndomie Noodles ~ Ramen Aşkına =)

Bilenler bilir benim rameni ne kadar sevdiğimi ve ne kadar severek yediğimi. Şahitlerim vardır, yerken kendimden geçerim o derece :) Leader ramenin Türkiye pazarında son bir yıldır bulunma zorluğu yaşandığından, rakipleri bu fırsattan istifade yükselişe geçti.

Benim ilk tercihim her zaman Leader ramenin kırmızı pakette satılan çeşidi olmuştur-olacaktır. Ama dediğim gibi yokluk çok fena birşey :D Kung Fu rameni denedim önce ama lezzet ve aroma olarak beni hiç tatmin etmedi. Yemektense vazgeçmeyi tercih ettim. Taaa kii geçtiğimiz ay Carrefoura gidene kadar.

Makarna reyonunda daha önce hiç görmediğim bir noodle markası gördüm. Üzerinde islami usüllere göre hazırlandığı yazıyordu. (Menşeine baktım Suudi Arabistan Krallığı yazıyor) Olabilir, neden olmasın, denemek lazım diye kendimi kandırıp hem kutu hemde paket çeşidinden birkaç tane almıştım.

İşte o gün bu gündür İndomie noodle ramen krizim tuttuğunda kurtarıcım oldu. İlk aldığımda üzerinde türkçe açıklamaları ayrıca yapıştırılmış şekildeydi. Geçen hafta stoğumu yenilemek için aldığımda ise kutunun türkçe ve ingilizce olarak düzenlendiğini gördüm. İçindekiler ve hazırlanış biçimi türkçe anlatımla zenginleşmiş. 




Kutuyu açtığınızda sizi üç farklı sos paketi ve plastik bir çatal karşılıyor. Bir tane yağlı bir sos var, bumbu sos ve chili acı sos var kutuda. Hepsini açtığımız ramen kutusunun içine boşaltıyoruz. Yağlı sosu biraz az kullanabiliriz çünkü kokusu rahatsız edebiliyor bazen.



Kaynamış suyumuzu sosla kavuşturduğumuz ramenimizin üzerine dönüyoruz. Sırada bekleme süresi var. Ben çok diri sevmediğimden beş dakika bekliyorum.



Bekleme süresinin sonunda kapağı açıp rameni iyice karıştırmak önemli. Ramenimizi iyice karıştırıp afiyetle yemeye koyuluyoruz. Ben çıbıklarımla (chopstick) :P güzelcene mideye indirdim. Bu arada chopstick nasıl tutulur nasıl kullanılır diye bir video çekmek istiyorum. Sizce yapmalı mıyım?



İndomie Noodles imalatçıları ve ithalatçıları tüketicileri düşünmüş ve İngilizce, Arapça ve Türkçe destekli bir site kurmuşlar. Noodle nasıl yapılıyor acep diye düşünen tüketicileri için, aşama aşama noodle yapımını gösteren bölüm yapmışlar. Noodle nasıl yapılıyor ve diğer bilgiler; www.sawab-ltd.net internet sitesinde mevcut.

Denedim ve beğendim. Ayrıca tavsiye de ederim ;) 

14 yorum:

  1. ben de carrefourda görüyordum ama bilmediğim bi marka olduğu için hiç yanaşmamıştım kendisine. daha çok migrosa gidip leader almak tercihim ama sen beğendiysen ben de bi bakarım nasıl oluyor diye :D

    o videoyu lütfen çek. yakın çevreme tutma şeklini anlatana kadar yemekten soğuyorum. sırf kolay yesinler diye yemeği tuttuğumuz kısımları girintili çıkıntılı çubuk aldım ama olmuyor yapamıyorlar fff. en azından bundan sonra direkt videoyu izletirim işim yarıya inmiş olur :D

    YanıtlaSil
  2. @seymsomething benim de tercihim leader ama özellikle son zamanlarda bulmak çok zor oldu. Ben denemeni tavsiye ederim. Lezzet ve aroma olarak rakipleri kadar iddialı bence.

    Video çekmeyi cidden düşünüyorum. Çünkü ben öğrenmeye çalışırken hiç türkçe anlatımlı bir video bulamamıştım. İngilizce videoları izleye izleye ve bol bol pratikçe çözdüm. Müsait olduğumda videoyu çekeceğim ;)

    YanıtlaSil
  3. Selam Nefertiti^^ ne zamandır görüyordum blogunu aaaa bide baktım benim Noodlemden var burda^^gezmek bugüne nasipmiş , yorum yazmazsam olmaz dedim ^^
    Bende yaklaşık 6 aydır Ataşehir carrefourdan alıyorum bu rameni ama paketli olanı önceleri alıp deneyim derken şimdi kızımla hastası olduk haftada 1-2 kez mutlaka^^.Fiyatı daha da uygun ben paket içinde olanları alıyorum 75 kr.dan 95kr.a çıkartmışlar "ramen sevdalılarına duyuru"... yalnız içindeki hurma yağını kulnamayın derim çok ağır geliyor ..

    YanıtlaSil
  4. @hatice İyi ki geldin ve yorum yaptın :) Ben normalde Leader rameni seviyorum ama dediğim gibi Türkiye pazarında bulunması çok zor oldu. O yüzden bende indomie noddle seçeneğini tercih ettim. Canım ramen çektiğinde, elim ayağım titrediğinde elimin altında bulunduruyorum :D ben paket olanlarından bulamadım son gidişimde. ama kutu olanlardan bol bol vardı. fiyat performans oranı da gayet iyi bence. Ve dediğin gibi hurma yağı aromasını az miktarda kullanmak iyi oluyor. tamamını kullandığımda rahatsız ediyor beni de ;)

    YanıtlaSil
  5. harikadır kendileri ailesi şam da yaşayan bir arkadaşım sayesiyle tanıdım bu makarnaları ve gerçekten de lezizler

    YanıtlaSil
  6. ben arabistanda yasiyorumburda genelde pakette olan satiliyor ve dunyada en cok satilan 3.ulke ve cok ucuz 1 paketi 1 riyal yani 50 krs

    YanıtlaSil
  7. şu anda tavuklu olanı yiyiyorum ve sanırım kusacağım T^T Ramen'den soğudum resmen en iyisi leader ramen ve kung fu ramen T^T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kutuda olanları pek leziz değil. ben pakette olan pişirilen çeşitlerini tavsiye ederim. ben kungfu yu beğenmiyorum ama Leader bu konuda gerçekten bir lider. çok çok başarılı.

      Sil
  8. MSG haram değil mi acaba ben biraz baktım bazı sitelerde haram bazılarında helal yazıyordu seninin bir bilgin varsa yazabilir misin? Çünkü aklımı kurcalayan bir soru bu.Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında https://eksisozluk.com/monosodyum-glutamat--386648 bu linkte birçok detay mevcut. MSG bence haram değil. Kimyasal bir içerik. Ben güvenip kullanıyorum. Tamamen kişisel tercihe kalmış durumda.

      Sil
  9. oncelikle bir yanlisi duzeltmek isterim indomie suudi arabistan degil Endonezya menseili bir markadir (kendim bizzat orda kaldigim icin bukadar emin konusuyorum)cok lezzetli bir yiyecektir denemeyen mutlaka denesin ayrica bunlarin pakette olanida vardir hazirlanisi hemen hemen ayni degisik tatlarda mevcut carrefourda bulabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir anlatım olmuş Bunlardan o kadar çok yiyordum ki Artık bıraktım Kung fu ramen en sevdiğim idi paylaşım güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. BENİM OGLUMDA ÇOK YİYOR ACABA BAĞIMLILIK MI YAPIYOR?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok sık tüketilmesini tavsiye etmiyorum. İçerisinde çok fazla sayıda katkı maddesi var. Bu maddeler yüksek oranda tüketildiğinde sağlığa oldukça zararlı. Ayda birkaç defa tüketilmesi daha iyi olacaktır.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...