15 Ocak 2012 Pazar

Sonsuz Sevgilerimle ~ Julia Quinn

Şu yazımda bahsetmiştim doğum günü hediyesi olarak canım arkadaşım arwen'in bana hediyesi olan kitaptan. Julia Quinn'in Sonsuz Sevgilerimle kitabını elime geçer geçmez okudum. Ama yazmak bazı sebeplerden ertelendi. 


Bilenler bilir ama bilir ama bilmeyenler için bir kez de ben yazayım. Bridgerton ailesinin kitapları bir seridir. Dolayısıyla sırasıyla okunması gerekir. Yazar sekiz kardeşten oluşan Bridgerton ailesinin tüm çocuklarının hikayesini kaleme almış. Çok da iyi yapmış açıkçası. Çünkü ben bu seriyi bayılarak ve çok beğenerek okuyorum. Epsilon yayınevi seriyi sırasına göre yayınlamadı. Yeni okumaya başlayacaklar çok şanslı. Çünkü temmuz ayında yayınlanan 'En Çok Beni Sev' kitabıyla sıralama tamamlandı. Yayınlanması gereken 3 kitap kaldı geriye. Kitapların sıralamasına gelirsek;

Bridgerton Ailesinin Seri Sıralaması:
1- 
Yüreğe Söz Geçmiyor 
2- 
En Çok Beni Sev
3- Son Söz Aşkın
4- Rüyalar Gerçek Olsa
5- Sonsuz Sevgilerimle

6- Sana Muhtacım
7- Öpüşünde Saklı
8- Biz Evleniyoruz

Bunlar Türkiye'de yayınlanmış kitaplar. Serinin devamı olan üç kitap daha var. Yani Bridgerton kardeşlerden Francesca, Gregory ve Hyacinth Bridgerton'un hikayeleri daha yayınlanmadı. Yayınlanan son kitap olan Sonsuz Sevgilerimle de geriye kalan üç kardeşin akıbetinden de haberler veriliyor. Bu yüzden diğer kitapların yayınlanmasını merakla bekliyorum açıkçası.

Kitabın tarihçesinden bahsettiğimize göre biraz da kitaptan bahsedelim. Kitap yazar Julia Quinn tarafından 2003 yılında 'To Sir Phillip, With Love' adıyla yayınlandı. Türkiye'de Ekim/2011'de yukarıdaki kapakla raflarda yerini aldı. 

Kitabın Konusu:


Çok Sevgili Bayan Bridgerton,

Uzun süredir yazışıyoruz ve henüz resmi şekilde tanışmış değiliz. Sizi tanıyor gibi hissediyorum. Umarım siz de benim gibi hissediyorsunuzdur. Münasebetsizlik ediyorsam beni bağışlayın fakat sizi Romney Malikânesi'ni ziyaret etmeniz için davet etmek istiyorum. Umarım, belli bir zaman sonra da birbirimize uyduğumuza karar veririz ve benim eşim olmayı kabul edersiniz.
Sör Phillip Crane

Sör Phillip, Eloise Bridgerton'ın evde kaldığını biliyordu ve evlilik teklifini kabul edecek kadar sıradan ,daha da önemlisi çaresiz olduğunu düşünmüştü. Ve fena halde yanılıyordu. Bu güzel kadın kapısında belirip nefes almadan konuşmaya başladığında tek istediği onu öpmekti.

Bu Sör Phillip denen adam onun çıldırdığını mı sanıyordu? Eloise Bridgerton daha önce karşılaşmadığı bir adamla evlenemezdi! Ancak tekrar düşündü... ve merak etmeye başladı... Öyle ki gecenin bir yarısı bir araba kiralayıp hayalindeki kusursuz erkeğe gidecek kadar. Ve fena halde yanıldı. Hayalindeki adam bu kadar sevimsiz ve kaba değildi. Elbette Phillip yakışıklıydı ama Londra'daki centilmenlerden farklı olarak iri yarı, sert ve bakımsızdı aynı zamanda. Ne var ki gülümsediğinde... ve onu öptüğünde... kendinden geçiyor ve düşünmeden edemiyordu: Phillip gerçekten onun için mükemmel erkek olabilir miydi?


Kitabın konusunda anlaşılacağı üzere herşey bir mektupla başlıyor. Diğer kitaplarda olduğu gibi Bridgerton ailesinin diğer fertleri bu kitaba da misafir oluyor. Kitabı ilk dört kitaptan ayıran önemli bir özellik var. Diğer tüm kitaplada açılışı yapan ve bölümlere imzasını atan Lady Whistledown ve gazetesi iken bu kitapta bölüm açılışlarında Eloise Bridgerton'un ailesine ve arkadaşına yazdığı mektuplardan-notlardan parçalar yer alıyor.


Kitap hakkında daha çok şey yazmak isterdim ama dediğim gibi bu bir seri kitabın parçası A desem olmaz B desem hiç olmaz. Eğer canınız sıkılıyor hem eğlenceli hem de eski dönemlerde geçen bir kitap arıyorsanız mutlaka okuyunuz. Hafif bir konusu, insanı sıkmayan bir hikaye örgüsü ve eğlenceli Bridgerton ailesi :) Gönül daha ne ister ki? 

Alın okuyunuz, tadını çıkarınız. 

Unutmadan...

Sonsuz Sevgilerimle =)

4 yorum:

  1. Güzel bir kitap tanıtımı olmuş, merak ettim doğrusu:)
    Seri halinde ki kitapları okumaktan hoşlanırım ve eski dönemde geçen romanları da severim. Benim için biçilmiş kaftan sanırım:D

    YanıtlaSil
  2. oğğğ seri kitapları ayrı severim bu yazarı sevdiğini bilirdim ama bu seriyi iyice merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. Julia Quinn'in esprili dilini çok seviyorum. Kitabın sonuna nasıl geldiğimi anlamıyorum okurken :) Daphne ve Anthony'nin hikayelerini çok sevmiştim. Seride daha çok göze çarpan karakter Colin olduğu için onun hikayesi, bende daha fazla merak uyandırıyor ama önce Benedict'in hikayesini okumam lazım. Son Söz Aşkın'a başlamak bir türlü kısmet olmadı, açıkçası külkedisini andıran konusu nedeniyle biraz da çekiniyorum :D
    Ellerine sağlık tanıtımını okuyunca seriyi ne kadar özlediğimi farkettim, araya son verip kaldığım yerden devam etme isteği uyandırdı.

    *Serinin ilk kitabı Yüreğe Söz Geçmiyor ^^

    YanıtlaSil
  4. @jangmishe Okumanı tavsiye ederim. Eğlenceli ve güzel konu akışı olan bir seri ;)

    @tarih84 Sen beni bilirsin :) Hadi bakalım inşallah okursun.

    @selocann Daphne ve Anthony'nin hikayeleri şahane. Son Söz Aşkın kitabı dediğin gibi hmmm hevesini de kaçırmak istemem ama işte masalsı gibi :D Ve uyarın için de ayrıca teşekkürler eee o kadar Bridgerton olunca insan karıştırıyor haliyle =)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...