24 Nisan 2011 Pazar

Belki Güney Kore'ye Giderim (DİYE)

Ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum ama ucuiyagi şu yazısında Kore izlenimlerini ve Kore'ye gitmeden önce Kore Turizm Bilgi Merkezi'nden temin ettiği Kore rehberinden bahsetmişti. Bende şubat ayı başında aklıma gelen bu yazı sonrasında  http://english.visitkorea.or.kr/enu/index.kto  sitesinden önce üye oldum, sonra da broşür için başvuru yaptım.

Broşür başvurusu aşağıdaki linkten yapılıyor ;)

http://english.visitkorea.or.kr/enu/GK/GK_EN_2_7_5.jsp

Kore'ye belki hiç gidemeyeceğim ama yine de bunu yapmak istedim. O broşürü elime almak sanki 'gitmek' için hayallerimi itiklemek gibi birşey olmuştu. 16 şubatta postacının minnacık posta kutumuza sıkıştırarak bıraktığı paket elime ulaştı. Paketimi heyecanla açtım. Çok güzeldi. İçinde Kore'nin başlıca merkezlerinin haritası vardı kocaman. Seoul, Busan, Jeju Adası, Seoul metro hatlarının haritası vardı. Sanki gidecekmiş gibi metro hatlarını bile inceledim :)  İçinden birde  İngilizce  bir de broşür çıktı. Nerede kalınır, nasıl gidilir, ulaşım nasıl yapılır, nerede ne yenir gibi aklınıza gelebilecek soruların tamamının cevabı vardı.

Ben oralara gidip yaşama hayali hiç kurmadım. Ama bir turist olarak zaman kısıtlaması olmadan gezmek istediğim yerlerin başında geliyor. Nasıl desel hayal gibi birşey. Bu yaptığımda hayallerime atılan bir olta gibi birşey. Kim bilir hayat denizinden kendi payıma ne düşecek. Haydi dostlar rastgele ;)

19 yorum:

  1. Canım benim ya inşallah hayallerin gerçek olur. Belki bir gün beraber gideriz. Yoppayı görür geliriz. Olamaz mı? Olabilirrrrrrrr :D :D

    YanıtlaSil
  2. İnşallah canım. Biliyorsun seninle bunu çok konuşuyoruz. bende seninle beraber gitmeyi çok isterim. inanılmaz eğlenceli olur :)))) YOOppayı görmek iste hayallerin çılgıncası olacak ama hayaller bizim değilmi istediğimiz kadar çıldırmak elimizde :D ;)

    YanıtlaSil
  3. paylaşım için teşekkürler
    ben siteye nerden üye olunuyor bir türlü bulamadım yardımcı olur musun???

    YanıtlaSil
  4. hangimizin hayali değil ki oralara gitmek ya :) dizilerde filmlerde bin kez gördüğümüz yerleri gezmen, sevdiğimiz aktörleri ne yapıp edip bulup onlara sevgimizi anlatmak, sarılmak, sevdiğimiz grupların konserlerine gitmek, imzalarını almak falan... uff ne hayaller ya.. ama bu kadar isterken yapabiliriz ben buna inanıyorum^^

    YanıtlaSil
  5. Canım sayfanın en üst kısmında Sing Up yazan yere tıklayacaksın. ;)

    YanıtlaSil
  6. canım dediğin gibi hepimizin hayalleri var. Ama yaptığımız bu ufak tefek şeyler hayalleri daha bir gerçekleştirilebilir kılıyor bence. Belki hiç gerçekleşmez ama en azından sevdiğimiz şeyleri yapıyoruz, özlüyoruz ;) Durmak yok :) Fighting !!!!

    YanıtlaSil
  7. inşallah hayallerin gerçekleşir, aşk olmadan orada yaşamam aslında başka bir ülkede hayatımı devam ettirebilmem için beni aşkla bağlayan güçlü bir şey olmalı yoksa herkesin kendi diyarı dili memleketi. ama ben de benzer duygular içerisindeyim, zaman sınırlaması ve maddi kısıtlamam olmadan gönlümce tadını çıkarmak hayalimdeki mekanlara adım atmak isterim. kim bilir belki bir gün. ve canım inan önce iste sonrası gelir buna inanıyorum bu hayat süprizler ve fırsatlarla dolu.

    YanıtlaSil
  8. Tamamen ücretsiz olarak gönderiliyor canım ;)

    YanıtlaSil
  9. Canım ne kadar haklısın. İnsanı memleketinden sevdiklerinden ayıracak en kuvvetli ve tek duygu AŞK tır bencede :) Ama gidip görmeyi, gezmeyi, tanımayı çok istediğim ülkelerin başında geliyor. Zaman ve para meselesi olmasa şu gün şu dakika gidesim var :) Yaşasın hayal kurmak o zaman :) Hayat bizi bir puntuna getirse tüm hayallerimiz gerçek olsa keşke :D

    YanıtlaSil
  10. ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM CANIM. HİÇ GÖRMEMİŞİM :)
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. [...] tur rehberini merak ediyor ve siz de istiyorsanız buraya tıklayınız lütfen. Miss Nefertiti blogunda gayet güzel [...]

    YanıtlaSil
  12. ucuiyagi'nin yazısı çok uzun geldiği için okumayı sonraya ertelemiş sonra da unutmuştum. Bilgilendirme için çok teşekkürler :) Benim de bir kaç gün önce paket elime ulaştı, incelemesi çok zevkli dediğin gibi. Ben seneye mezun olduktan sonra ciddi ciddi gitmeyi düşündüğüm için gezilecek yerler hakkında ön bilgi edinmek süper oldu ^^ Gezmek görmek isteyen herkese nasip olur umarım.

    YanıtlaSil
  13. bende sipariş ettim bakalım ne zaman gelcek merakla bekliyorumm

    YanıtlaSil
  14. Canım inşallah parmaklarımızla çizdiğimiz gitmek istediğimiz yerleri kendi ayaklarınla gezme imkanın olur. Hayallerinin gerçek olması dileğiyle. Bu yolda bir desteğim olduysa ne mutlu bana : ))

    YanıtlaSil
  15. Bize de haber vermeyi unutma sakın : ))

    YanıtlaSil
  16. kulakları çınladı sanırım bugün geldi..tabi bi heyecan bi heyecan açtım..çok keyifli yaa insana nasılda mutluluk veriyor ordan geliyor olması bile..bide dizilerde hep gördüğüm yerlere baktım sayfalarını katladımm belki birgün giderim diye...

    YanıtlaSil
  17. Ben özellikle coffee prince sayfasına bayıldım. açıp açıp bakıyorum :)) hala.... Bende elime ilk aldığımda aynı şeyi dedim biliyormusun. Kore den geldi bu dedim :)))

    YanıtlaSil
  18. evet ya izlediğim dizileride gördüm ya bi mutlu oldumm eğer gidersem oralarada gidicemm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...