1 Kasım 2009 Pazar

Gong Yoo ♥♥♥♥ Sımsıcak, Sıcacık

Uzun bir aradan sonra nihayet artık birşeyler yazarak blogda yayınlamalıyım diye düşündüm. Ne yayınlasam, nereden başlasam diye düşünürken aslında düşünmekten hiç bıkmadığım tek şey hakkında yazmalıyım dedim kendi kendime. Şaşırtıcı olmamalı aslında Gong Yoo çook uzun zamandır hakkında düşünmekten, konuşmaktan bıkmadığım tek şey. Nasıl oldu, ne ara oldu bilmiyorum bu sımsıcak gülümseyen şeker adam kalbimi çalıverdi :)

Kimdir ki bu Gong Yoo diyen var ise eğer her ne kadar burun kıvırmak istesemde kendilerine kısaca bahsetmeyi görev bilirim kendime.





İşte yukarıda arzı endam eden bu yakışıklı genç adamın adı Gong Yoo'dur. Daha detaylı bilgilerine gelirsek 10 Temmuz 1979 doğumlu aktörün gerçek adı Gong Ji Cheol (Kong Ji Chul diye okunuyor). Güney Kore doğumlu aktör Kyung Hee Üniversitesi'nden mezun olmuş. Annesi, babası ve bir de kendisinden büyük bir kız kardeşi olan aktör gençlik yıllarının başından itibaren birçok yapımda yer alarak aktör olarak başarı basamaklarını yavaş ama emin adımlarla tırmandı. Amatör olarak şarkıda söyleyen yakışıklı aktör bu yeteneğini Coffee Prince dizisinde de gösterme imkanı buldu. (Bkn:Norul Saranghae - Gong Yoo..Coffee Prince Harika bir ses tonuna sahip olan genç aktör profosyonel olarak kendisine birçok teklif gelmesine rağmen kariyerini aktörlük çizgisinde devam ettirme kararı almış. İyi ki de öyle yapmış :)

Kariyerinde birçok yapımda yer almasına rağmen TV sektörü hızlı ve hareketli olan Güney Kore'de adını duyurabilmesi 2005 yılında rol aldığı She’s on Duty filmi ve arkasından aynı yıl çevrilen Hello My Teacher dizisi sayesinde oldu. Daha öncesinde yan rollerde ve bazı küçük rollerde yer alan Yoo 2005 yılında yapımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Yeteneğini gösterme fırsatını yakalayan Yoo 2006 yılında One Fine Day adlı dizide Suh Gun rolüyle artık Güney Kore'de yapımcılardan çok genç kızların ilgisini çekti. Nasıl çekmez ki :D




Artık Güney Kore'de gözde oyuncular arasında yer alan Gong Yoo 2007 yılına geldiğimizde kariyerinde zirve yaptığı ve adını dünyaya duyuran yapım olan Coffee Prince dizisinde rol almaya karar verdi. Sadece ülkesinin değil kendi kariyerininde sınırlarını aştığı bu yapımla birçok ödül kazanan ünlü aktör artık kendi hayranları, fanları olan bir yıldız haline geldi. Coffee Prince dizisinde diğer bir ünlü aktrist olan Yoon Eun Hye ile rol alan Yoo adeta yaşayarak can verdiği Choi Han Kyul karakterini başarıyla canlandırdı. Güney Kore'de 2007 yılında En İyi Çift ödüllerini toplayan bu ikili için Coffe Prince dizisi adeta kariyerleri için bir sıçrama tahtası oldu.




Bu kadar tanıtımdan sonra bir süre önce arkadaşlarımın bloglarında Gong Yoo hakkında yazığım kendi yazımı buraya koyayım aynen. ;)


Dünyalar yakışıklısı içimizi taaa Kore’den ısıtan, izleyeni göreni önce bir şaşırtan sonra hayran bırakan, etkisi gelip geçici değil kalıcı olan, öyle ki 2 yıl şafak saydıran. (Sizi bilmem ben şafak sayıyorum. şu gün itibari ile 35 gün kalmış) ayıltan, bayıltan, izlerken gülümseten, gülümsetirken özleten, sımsıcak gülen, içten bakan yaradanın belkide yarattığı en güzel insanlardan biri olan Gong Yoo…



Haksız mıyım? Hiç sanmıyorum. O kadar şey yazdım-yazdık ama insanda hep eksik tasvir etmiş hissi yaratıyor bu iç gıcıklayıcı adam. Öyle hayran olmuşuz ki sevgimizi anlatırken kullandığımız engin Türkçe dağarcığımız yetmiyor gibi geliyor insana. Hep bir eksiklik hissi bırakıyor insanın üstünde.

Dizilerinde, filmlerinde her rolü adeta yaşayarak oynayan bu adam askerde bulunduğu süre boyunca hayranlarına radyo programı ile sesini duyuruyor. Lafea’nın da dediği gibi Korece bilmek sanırım burada bir ayrıcalık oluyor. Ayrıca özel yaşamına ait kesitler için kamera arkası fotoları, fotoğraf çekimleri için stütyoda bulunduğu sürede çekilen videolar, askere giderken yerlere kapanarak hayranlarına veda etmesi, radyo programındaki mütavazi konuşmaları, imza günlerinde yüzlerce imza dağıtırken önüne gelen her hayranına adını ututturan bir gülümsemeyle bakması sanırım özelde Gong Yoo ya dair bir şeyler anlatıyor. Bu güzel gülümseyen adamın ayrıca çok ta ÖZEL bir insan olduğu anlaşılıyor.
Evet askerde olan yakışıklı Yoo'muz 8 Aralık 2009'da askerliğini bitirerek sivil hayata tekrar merhaba diyecek. Gözümüz yolda dört gözle belkiyoruz. Ama elimiz boş değil Türkiye'de ki fanları arasında fikir annesi olduğum :D bir mektup projesi başlattık. İnşallah mektubu önümüzdeki hafta göndereceğiz. Bu konu ile ilgili daha detaylı bir güncelleme yapacağım. Çünkü yeterince uzun olduğunu düşündüğüm ilk güncellemede sizleri sıkmamalıyım diye düşündüm. Sözlerin kifayetsiz kaldığı -Allah'ım Boş Zamanında Yaratmış- dediğim bu güzel insanın iki adet resmini yükleyerek bu güncellememin sonuna geliyorum.

Şimdi çok şey yazmışım gibi görünsede daha öncede dediğim gibi Gong Yoo'u anlatırken, hakkında yazarken sürekli bir şeyleri eksik bıraktım yada unuttum hissi yine yüreğime çöktü. :) Neyse resimlere bakarak sevap işleyebilirsiniz. Bu da benim size kıyağım olsun ;)




6 yorum:

  1. Seviyorummmmmmmmmmmm ne diyebilirim ki başka :) Çok güzel olmuş arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. duygularıma tercüman oldun
    teşekkür ederim xD

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir anlatımınız var bir Gong Yoo manyağı olarak tüm söylediklerinize katılıyorum her yerde araştırdım benzer ifadelerle anlatılabiliyor bu adam kötüdür diyenini hiç görmedim bitane ya o bitane Norul Saranghae diyebiliyorum ancak hatta ı love you :)

    YanıtlaSil
  4. @mavi_61

    Canımcım duygularına tercüman olabilmek çok güzel. Ama yine de o kadar okuduktan sonra -şu an bile- bir şeyler eksik kalıyor. Umarım bir gün bu mükemmelliği tarif edecek kelime bulunur :D :D :D

    @ezgi

    Ezgi cim öncelikle bloguma hoşgeldin demek istiyorum. İfade tarzımı beğendiğine sevindim. Ortak görüş-ortak sevgi :) Sanırım bu adam tüm sevenlerini ortak bir noktada birleştirmekte de iyi.
    Gong Yoo sevenlere kapımız her daim açık. Aramıza hoş geldin. :)

    O zaman napıyoruz açıyoruz Norul Saranghae şarkısını bir kez daha dinleyip hasret gideriyoruz ;)
    Umarım blogu takip etmeye devam edersin. Hemen bir de dip not ekleyeyim. Adının üzerindeki linki takip ettim ve bu güne dek rastlamadığım bir formuma ulaştım. Gördüğüm kadarıyla OPPA larımızın olduğu bir paylaşım ortamı. Ne dersin bende geri kalmayayım değil mi? :) :) :)

    YanıtlaSil
  5. çok hoş bir tarzınız var ve sizi çok seviyorum odamın duvarlarında hep sizin fotoğraflarınız var şunu diyebilirim sizi çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyorum I LOVE YOU

    YanıtlaSil
  6. Beni mi yoksa Gong Yoo mu?? eheueheuheueheueee

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...