16 Mart 2015 Pazartesi

Laneige Water Sleeping Pack_EX ~ Kar Suyu Mucizesi

Laneige Water Sleeping Pack_EX


2013 kışında Peri'nin yapmış olduğu yılbaşı çekilişine katılmış ve Laneige Water Sleeping Pack_EX kazanmıştım.  Bildiğiniz üzere ben kozmetik ürünlerini asla 1-2 denemede hemen waaooww harika yada hih olmamış diyerek yargılayan biri değilim. Özellikle de kozmetik ürünlerinden ilk kullanımda mucizeler! yaratmasını beklemenin saçma olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple en iyi sonucun ve düşüncenin uzun kullanım süreçlerinden sonra elde edildiğini düşünüyorum.

Çünkü hayatımız sadece bir günden ibaret değil. Her gün aynı şeyleri yaşamıyoruz yada hissetmiyoruz. Mevsimler bile değişiyor. Bu yüzden bu tür bakım ürünlerinin uzun vadede değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Mesela kadınlar olarak aylık periyot dönemlerimiz, stresli olduğumuz zamanlar, aşırı sıcak geçen yaz ayları, kuru geçen sonbahar, ayazda yağışsız bir kış veya sırılsıklam bahar ayları.. İşte bu ürünün tüm bu şartlarda kullanılması ve tepkilerinin değerlendirilmesi gerektiğini kanısındayım.

Yani diyeceğim o dur ki sözün özü bu kremi yaklaşık olarak bir yılı aşkın süredir kullanıyorum. Ve bu da benim ürün hakkında istediğimi söyleme hakkına sahip olduğumu gösterir. Ve yine de deneyim ve tecrübelerin kişiye özel olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Şimdi geçelim önce ürünü tanımaya. Neymiş bakalım bu Laneige Water Sleeping Pack_EX ^^


Laneige'in 2011 yılında kozmetik dünyasına hediye ettiği bu şahane ürün çıkış yaptığı sene birçok ödülü de toplamış Güney Kore menşeili şahane bir kozmetik malzemesi. Elle Beauty İt List, Womens Weekly Best Beauty Buy ve Cosmo Asian tarafından 'En İyi Ürün' ödüllerini toplamış. Ürünün özü yani kullandığı ana promosyon sözü 'Himalaya Kar Suyu' kullandığı yönündeki vaatleri. 

Ve ürün görünüş olarak bir bakım kremi olarak görünse de aslında bir uyku maskesi. Yani nasıl oluyor o derseniz önce detaylarla anlatalım ;)

Gece olduğunda cildimizin geçirgenliği gündüz vaktine göre daha fazla oluyor. Yani gündüz konuşma, diyaloglar, gün ışığı vs gibi şartlarda cildimiz milyon tane mimik ve hava şartlarıyla mücadele ederken tam anlamıyla savunma kalkanlarını kaldırmış vaziyette oluyor. Gece olup da uyku vakti yaklaştığında cildimiz savunma mekanizmasını devre dışı bırakıp bakım-onarım zamanına geçiyor. Böylelikle gece uykumuzda cildimiz kendini tamamen onarmaya adıyor.

Laneige Water Sleeping Pack_EX


Laneige kremi gece uyguladığınızda tamamen savunmasız haldeki cildimiz adeta bir nem jakuzisinde yüzüyor gibi oluyor. Yani demek istediğim bu ürünü uyguladığınız her seferde cildin nem tutma kapasitesini arttırıyorsunuz. 


Krem gece boyunca; Beta-glucan (suda çözünen lif) ile güçlendirilerek cildin yenilenmesine katkı sağlıyor, Seramid SLN ile cilt bariyerine destek vererek nem kaybının önüne geçiyor, içeriğinde bulunan Hunza kayısı özleri de ciltte bulunan zararlı toksinlerle savaşarak cildin yenilenmesine ve cilt tonu renginin dengelenmesine yardımcı oluyorken, kestane özleri de cildin yenilenmesine destek oluyor. İçeriğindeki Himalaya kar suyu ise cildin berrak, parlak ve dingin bir görünüme sahip olmasını salıyor. 

Ayrıca ürünün bir iddiası da var ki es geçmemek gerekli. Ürün AMOREPACIFIC, Sleepscent adlı koku-esans patentiyle kendini vazgeçilmez olmaya adamış. Şimdi açıklarsak eğer; kremin sahip olduğu hafif çiçeğimsi ve ferahlatıcı hoş koku gece boyunca derin, huzurlu ve dinlendirici bir uyku uyumanıza destek oluyor. Ve unutmayın ki iyi bir uyku hem cilt hem de beden için bir numaralı ilaç. Kokusunun içinde yer alan baskın Turunç çiçekleri, Gül, Ylang Ylang özleri, Sandal kokusu özleri ve Sleepscent adı verdikleri patentli uyku terapisi kokusu rahatlatıcı ve huzurlu bir uykunun kapısını açıyor. 


Laneige Water Sleeping Pack_EX

Ama bahsettiğim bu koku kesinlikle rahatsızlık verici bir koku değil. Aksine çok hoş ve rahatlatıcı, ferahlatıcı bir etkisi var. Ürünün kendisi zaten jel kıvamında. Rengi açık yeşil-mavi tonlarında, jel kıvamında. Çok az ve minicik bir miktarını bile tüm yüzünüze rahatlıkla uygulayabiliyorsunuz. Emilimi çok çabuk, eğer ekstra kuru bölgeleriniz varsa ikinci bir uygulama yapabiliyorsunuz. Jel kıvamında olmasına rağmen yapış yapış bir his bırakmıyor.

Yazının başında ürünün bir maske! olduğundan bahsetmiştim. Ama yüzünüzde bir tabaka hissiyatı hiç olmuyor. Hatta çoğu zaman sürdüğünüzü bile unutabiliyorsunuz. Kullanım talimatlarına gelirsek eğer; gece cildinizi temizleyip toniğinizi uygulayın. Başka hiçbir krem sürmeden bu güzel kremi cildinize uygulayın. Zaten yaklaşık olarak 1 dakika içinde cilt tarafından tamamen emilerek kendini yok edecek. 

Ama maske dedin nasıl temizleyeceğiz biz bunu? diye soracaksanız eğer; çok kolay. Sabah uyandığınızda sadece ılık su ile yüzünüzü iyice yıkamak durulamak. Bu kadar. Normal sabah 'yüz yıkama' seansınıza 1-2 defa fazla su çarpma ekleyeceksiniz o kadar. Ve aynaya baktığınızda dinlenmiş, rahatlamış ve zinde bir görünüm sizi karşılayacak ;)

Kullanım için ipuçları;

* Ürün her türlü cilt tipine uygun. Ama tabii ki siz yine de cilt tipinize uygun aralıklar seçmelisiniz. Mesela kullanım kılavuzunda normal-karma ciltler için haftada 1-2 defa uygulayınız diye yazıyor. Ama kuru cilt tipine sahip olanlar cilt tepkilerine göre bu rakamı arttırabilir şeklinde de mini bir not var.

* Ürün sadece yüz için değil boyun bölgesinde de kullanılabiliyor. Ben genellikle banyo-duş alacağım günlerde boyun bölgesine uyguluyorum. Temizlemek-durulamak daha kolay oluyor.

* Kokusundan faydalanmak adına kutu üzerinde iki püf nokta belirtilmiş. Ürünü cildinize yaymadan önce burun, alın ve yanaklarınıza bırakın. Ve birkaç saniye ürünün kokusunu derin derin soluyun. Ayrıca eğer kendinizi stresli, bıkkın yada bunalmış hissediyorsanız ürünün kapağını açıp bir dakika kadar soluyunuz rahatladığınız hissedeceksiniz şeklinde iddiaları da mevcut. Ben kokusunu çok sevdim. Koku konusunda hassas olanları bile rahatsız etmeyecek derecede hafif ve çok hoş. Rahatlatıcı olduğu da bir gerçek. 


* Bildiğiniz üzere asyalı bayanların ciltleri yağlı tipte oluyorlar. Ama kullanıcı yorumlarını okuduğumda ürünün sadece gece kullanımında değil gündüz kullanımında bile çok başarılı sonuçlar verdiğini gördüm. Özellikle de kuru cilt tipine sahip olan kullanıcılar makyaj bazı olarak kremi ciltlerine sürdüklerinde makyajlarının kalıcılığını ve ciltteki pürüzsüz duruşunun daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ciltlerini makyajdan kurtulduklarında, kremin 'maske' özelliğinin makyaj ürünlerinin zararlarından cildi koruduğunu söylüyorlar. (Kapatıcı ve fondotenlerin gözenekleri tıkaması gibi) 

Benim kişisel kullanım yorumuma gelince;

- Dediğim gibi kremi yaklaşık olarak bir yıldan fazladır kullanıyorum. Karmadan-yağlıya cilt tipim var. Ve ürünü genellikle geceleri kullandım. Ve sabahları vaat ettiği gibi dingin ve rahatlamış bir ciltle uyandım. 

- Okuyucu notlarında gördüğüm -makyaj bazı- olarak kullanılma fikrini de uyguladım ve gerçekten de güzel sonuçlar elde ettim. Makyajın yorucu ve yıpratıcı etkisinden cildimin etkilenmediğini gördüm. Makyajımı temizlediğimde bile cildim dingin ve rahat görünüyordu. 

- Kremin bu harika etkilerini gördükten sonra yıl içinde kol dirseklerimde yaşadığım aşırı kuruma sorununu da bu kremle aştığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca yine ayak topuklarımda yaşadığım sertleşmenin de üstesinden bu krem sayesinde geldim. Ürün -cilt- üzerinde muhteşem etkileri olduğunu söylüyordu. Vücudumuzun tamamen cildimizle sarıldığını unutmamamız gerekiyormuş.

- Tüm bu kullanımlara ve zamana rağmen hala kutunun yarısını geçemedim. Çünkü krem jelimsi bir yapıda. Çok az bir miktarını bile tüm yüzünüze yayabiliyorsunuz ;)

- Ne kadar uzun yazmışım buraya kadar okuduysanız ne mutlu bana :D 

- Ve son bir not daha eğer yurt dışından gelen harika makyaj ürünlerine ilginiz var ise Peri blogunda 'makyaj malzemeleri' satışı düzenliyor. Uygun fiyatlara çok iyi ürünler bulabilirsiniz. Tavsiye ederim. Linke göz atmayı sakın unutmayın ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...