3 Nisan 2014 Perşembe

OoLongmen Ramen ~ NONGSHIM

Benim ramen aşkımı artık yedi cihan, hatta sağır sultan bile duydu :D

Leader ramenin Türkiye pazarından çekilmesiyle oluşan boşluğu önce İndomie noodle doldurdu. Sonra özellikle de 2013 yılının son çeyreğinde raflarda bizleri değişik, hiç görmediğimiz bir marka ramen kutuları karşılamaya başladı. 

NONGSHIM markası Güney Kore'nin en ünlü ramen üretici firmalarından birisidir. Kore'de günde 2.000.000 (İki Milyon) adet tüketiliyormuş O.O waaooww  Aslında firma 2011 yılından beri Türkiye'de aktif satış yapıyor. Ama hepimiz biliyoruz ki son yıllarda kore sevdasının aşırı çıta yükseltmesiyle NongShım artık mahalle marketlerinde bile raflarda bulunur hale geldi. (İstanbul için konuşuyorum)

Firmanın dünya üzerinde en meşhur ramen markası ShinRamyon dur ♥ Türkiye'de de raflarda kırmızı kutusu yada paketiyle görebilirsiniz. Ben et aromalı olanını alıp denedim. Tadı acı değil. Ve kesinlikle KungFu ramenden kat kat kalite farkı var. Raflarda gördüğünüzde almakta tereddüt etmeyin. Ama kişisel tavsiyem kırmızı kutulu olan seçeneği varsa onu alın. Çünkü onun tadı Koredeki ramenlerin lezzetine çok yakın ve kesinlikle çok çok leziz ♥


Kutunun üzerini oldukça hoş tasarlamışlar. Keşke içinden de resimdeki gibi hazır ramen çıksa. İnsanın ağzı sulanıyor. Düşünmeden kutu sepete düşüveriyor hemen :D Gördüğünüz gibi içindekiler bölümünde bizleri zararlı içerikler (E621, E627, E631 neredeyse tüm E serisi burada poff) tat-aroma arttırıcı görevlerini yerine getirmek üzere paketin içinde yerini almış. Gönül ister hiç eklemesinler bunları ama maalesef böyle bir şansımız yok.


Kutunun kapağını yarıya kadar aralıyoruz. Hemen sos paketimiz bize göz kırpıyor oradan ;) Sos paketini alınca ramenlerin üzerinde kurutulmuş sebze parçacıklarını görebilirsiniz. Sos paketinin içinden de yukarıda gördüğünüz toz karışım çıkıyor. Yukarıda yazdığım tüm E serisi ve MSG katkı maddeleri bu mini paketin içinde. Eğer toz karışımı kullanmak istemezseniz ayrı bir yerde tavuk suyu-et suyu tabletleriyle hazırlayacağınız suyla da rameninizi hazırlayabilirsiniz ;)


Toz karışımı kutuya ekleyip işaret çizgisine kadar kaynak suyu döküyoruz. Paketin üzerinde 3 dakika beklemenin yeterli olduğu yazıyor ama ben daha yumuşak sevdiğimden 5 dakika bekliyorum. Sonra koruma bandını kaldırıp rameninizi -iyice- karıştırıp afiyetle tüketebilirsiniz ;)

Eeee sen bunu yazdın benim yaşadığım yerde yok diyorsanız bu siteyi tavsiye ederim. Stoklarında ürünleri sıklıkla güncelliyorlar ;)

Bir ramen yazısının daha sonuna geldim :D Taslakta bekleyen 2 tane daha ramen yazısı var hehe Araya başka postlar girdikten sonra onları da paylaşacağım ;)

 Sevgiler  

12 yorum:

  1. leader ramen neden türkiye pazarından çekilmiş ki ya..onun tadı süper ötesiydi..içinde yanlış bişede yoktu..
    bunu da geçen tam alıyodum ki kasadan döndüm, üzerinde uyarı yazısı yok diye... :(
    bide kırmızılı shin ramen var..onada asya notlarındaki bahar malum hayvanlı ürünler ile aynı bantta üretiliyo dedi diye dokunamadım..höff kaldık yine indomie'ye.. :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgide gümrük izninde içeriğindeki maddeler sebebiyle sorun yaşanmaya başlamışlar. Büyük ihtimal Türkiye'de kullanımı uygun görülmeyen E serisi tatlandırıcılardan birisidir.

      Yok bunu tüketebilirsin. Bunlar Türkiye için özel olarak üretiliyor.

      Senin bahsettiğin ramenler Kore'de üretilen ve Kore'de satışta olan ramenler için geçerli. Mesela Kore'den gelen ramenlerden birinin üzerinde 'Vejeteryen' yazıyor. Ama arka taraftaki uyarıda hayvansal ürünler içeren kaplarla aynı yerde üretilmişlerdir yazıyor.

      Eğer soslarına güvenmiyorsan. Noodle yani ramenini kullanabilirsin. Ama tabii ki bu senin tercihin. Ben bu konulara fazla takılmadığım için yiyorum. Ama güvenmediğiniz bir şeyi tüketmek istemezsen bu senin kararın canım ;)

      Sil
  2. görüntüsünden dolayı hep almakta tereddüt ettim, ama tam şu an ( gece açlığı malum :) ) canım ramen istedi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) Ben severek tüketiyorum. En azından bir kez bile olsa alıp tadına bak :) Lezzet farkını göreceksin ;)

      Sil
  3. Cano yazını gecenin bir yazısı okudum varya açlıktan kıvrandım resmen, evde olsa hemen yapıp yicektim:s. Benim gibi gece yemek yemeyi sevenler için Ramen ilaç gibi geliyo valla, hem doyurusu hemde pratik.

    Leader Ramen neden piyasadan çekiliş ya ben çok seviyodum o markayı üzüldüm şimdi. Acaba kendilerimi çekildi devlet mi müdahale etti:( İstanbulda olanlar şanslı ya İzmir de ramen bulmak şans işi resmen bulduğun an stok yapcak yoksa ömrü billah bulunuyo.

    Ben kendi hazırladığımız sosu sevmiyorum ya hani ramenin kendine has bi araması varya işte ayşşş çok güzel be:) Sen arada böyle ramen yazıları yaz cano seviyorum böyle yazıları, hem güvendiğin siteler varsa ekle daha, şimdi gidip verdiğin siteyi bi dolaşıp kargo durumunu öğreneyim;) Cane...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe şimdi üzülsem mi sevinse mi bilemedim bak ^^ Aynen bende böyle gece acıkmalarında tüketiyorum. Ama genelde ayda 2-3 paketten fazla tüketmemeye dikkat ediyorum. Malum zararlı içeriklerden dolayı ://

      Leader için açıkllamayı yukarıda yazdım ama buraya da belirteyim : Çok güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgide gümrük izninde içeriğindeki maddeler sebebiyle sorun yaşanmaya başlamışlar. Büyük ihtimal Türkiye'de kullanımı uygun görülmeyen E serisi tatlandırıcılardan birisidir.

      Aslında İzmir Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden birisi.. Haaa bir Bartın yada ne bileyim ücra bir şehir olsa neyse diyeceğim. Şaşkınım çok...

      Ben hiç kendim hazırladığım sosla yemedim ramenimi. Hep paketlerin içinden çıkan orjinal sosları kullandım. Tadı en güzel öyle oluyor çünkü yummmmyyy ♥♥♥

      Benim bildiğim güvendiğim, yada güvendiğim kişilerin alışveriş yaptığı yerler oldukça yazarım. Bu siteyi de çok önerdikleri ve güvenilir olduğu için yazdım :)

      Öptüm ♥

      Sil
  4. vays süper özüküyo ama ben bu markayı hiç duymamıştımmm bnm tek denediğim ve bulabildiğim indomie var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer raflarda falan karşılaşırsan alıp denemeni tavsiye ederim. Tadı güzel ve tatmin edici :) Denediğinde gelip buraya yorum atarsın artık... Beğenmezsen de yorum bırak. Çünkü zevkler ve renkler farklıdır ;)

      Sil
  5. ramenleri yiyip yiyip toto büyütüyorum ancak :D yapmayın şu reklamları arkadaşım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramen reklamı yapmak sevaptır :D :D hehehe deneyip yazıyorum ki teredütte kalanlar bir de bunu denesinler...

      Ramen toto büyütmez... büyütemez.. büyütüyorsa bile inkar edilir :D

      -not : ben ce büyüteme :P

      Sil
  6. nefertiticiğim bende mimin var.körler sağırlar birbirini ağırlar işte ne yapalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimini gördüm :) En kısa sürede yayınlayacağım ^^ Mimi yazmayı çok seviyorum ki ♥

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...