4 Aralık 2013 Çarşamba

Kimchi Jjigae - Kimçi Güveci

Benim kore yemeklerini ne kadar sevdiğim, ramen çeşitlerinden tutun da restoranlarına kadar denemeye çalıştığımı duymayan kalmadı sanırım :) Uzun çoook uzun zamandır hep aklımda olan ve denemek istediğim kimchi jjigae nam-ı diğer kimçi güvecini yemek nasip oldu.

27 Kasım'da canııım dostum Pudra Tozu ile görüşme planı yapmıştık. Ablam ile buluşup istikamet Taksim'e gittik. Pudra Tozu'nun gelmesini beklerken ne yesek ne yesek nidalarımıza daha önce gidip kalkmak zorunda kaldığımız kore lokantası geldi. Haydi reee ne duruyoruz diyip soluğu Taksim Kore Restaurantı'nda aldık.

Mekan benim bildiğim kadarıyla 1 veya 2 yıllık olmalı. Çok eski bir yer değil. Ama mekanın bünyesinde barındırdığı karaoke barı ve restaurantı bence gayet güzel. Fiyatları deneyip tecrübe ettiğim diğer iki kore lokantasıyla eş değer, hatta bazıları daha da uygun fiyata. O yüzden Expo sırasında yediğimiz kimbapın tadı damağımızda kalmıştı. Hem kimbap hem de kimchi jjigae yemeği tercih ettik.

Şimdi kıyaslamaya gelirsek. Mekan Seul ve Gaya Restaurant kadar lüks bir yer değil. Beklentilerinizi düşük tutun. Ama lezzeti kıyaslamaya gelirsek sanırım fazlasıyla geçer not aldığını söyleyebilirim. Masaya döşedikleri mezeler çok lezizdi. Yalnız haşlanmış! lahana yaprağının sebebini anlayamadım :D 


Kimbap için diyebileceğim tek şey MÜKEMMEL!!!!! Taze malzemelerle hazırlanmış ve çok lezzetliydi. Bayıldım resmen. Eğer yanına yemek söylememiş olsaydık ikinci bir tabağı söylerdik kesin. Kesinlikle denemelisiniz!!


Kimchi Jjigae yorumuma gelince; beklentilerimin çok üstünde leziz bir yemekti. Ben kimchiyi daha önce ramenle beraber yemiştim. Ve tadı gerçekten de hoşuma gider. Ancak bir yemek olarak denemek ilk defa kısmet oluyor. Kimchinin acı bir turşu+meze olduğunu bilmeyen yoktur eminim. Bizim yediğimiz Kimchi jjigaenin içinde; kimchi, tofu, et veya tavuk, soğan, salatalık ve hatırlamadığım bir iki sebze daha vardı. 


Masaya hala fokurdarken gelen güvecin içinde inanılmaz leziz görünüyordu. Ki tadı da öyleydi. Acı!!!! Kesinlikle acı olduğunu söyleyebilirim. Eğer acı konusunda kendinize güvenmiyorsanız kendinizi bu limandan uzak tutun :) Ama çok leziz çookk ^^ Tadı damağımda kaldı resmen. Yemeklere saldırmadan nasıl fotoğraf çekebildim hayret! şaşıyorum kendime :D 

Biz gittik, yedik ve fazlasıyla memnun kaldık. Kimchi jjigae tek kişilik fiyatı 25 TL. Biz yemeğimizi iki kişilik yaptırdık. Fiyatını sormadım maalesef :/ Ama toplam iki kişi 79 TL hesap ödeyip mekandan ayrıldık. Her zaman gidilip yenilmeyeceği için bence fiyat çok yüksek değil. Önemli olan memnun kalmaktı ve karnımızı doyurmaktı. Bu iki konuda da fazlasıyla tatmin olduk. 

Sizler için fotoğraflar çektim. Ama plansız bir yemek programı olduğundan fotoğrafları maalesef telefonumla çekmek zorunda kaldım. İdare edeceksiniz artık :)) Menünün de fotoğraflarını çektim. Gerçi internet sitelerinde detaylı menüleri var ama olsun :D







Eğer kıyaslamak isterseniz gittiğim üç mekanın da internet sitelerini incelemenizi tavsiye ederim. Fiyatlar konusunda en azıdından bir fikriniz olur. Ben öyle yaptım. Gitmeden önce fiyatlara dikkatlice bakmıştım :)




Gördüğünüz gibi fiyatları bazısında yüksek bazısında daha uygun olabiliyor. O yüzden sizde benim gibi gitmeden bir göz atın. Hatta telefonla açıp sorun fiyat değişikliği var mı diye. 

Leziz bir blog yazısının daha sonuna geldik. İstanbul'da benim bildiğim, gitmediğim üç tane kore lokantası kaldı. Biri Koca Mustafa Paşa ile Kumkapı yakınlarında, biri Cankurtaran'da ve sonuncu da Mecidiyeköy'de :) Eğer gidip görmek ve yeni tatlar keşfetmek nasip olursa burada sizlerle paylaşırım.

Sevgiler.

18 yorum:

  1. Şuan acıktığımı hissediyorum.Ekrana yapıştım resmen :D Nasılda lezzetli görünüyorlar.Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş,teşekkürler :)
    Fiyatlarda beklediğimden uygunmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele sen beni postu hazırlarken görecektin. Yutkuna yutkuna zor yazdım. Ağzım sulanıyordu ikide bir :D

      Fiyatlar bence de uygun. Yani bir ülke yemeği yiyorsan bu fiyatlar gayet uygun. Şimdi kalkıp bir meksika lokantasına gitsem aynı fiyatlara yerim yine ;))

      Umarım bir gün beraber yemek kısmet olur ;))

      Sil
  2. Sonunda muradına ermene sevindim. Yaz başından beri istiyordun Kore yemeklerini tatmak. Ramen zaten senin ana öğünün gibi oldu artık. Afiyet olsun o halde. Fiyatlar Dünya Mutfağı olarak düşünürsek normal ama mekanı gördüm ı-ıhhh :) Zaten 40 yılda bir gidilecek bir yer olduğundan belli bir miktarı gözden çıkarmak gerek. 3 gitti kaldı 3ü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle :) Handan'la kısmet oldu yemek. Dediğin gibi dünya mutfağından ne yersen ye fiyatlar hep böyle oluyor. Ama o zaman gittiğimizde mekanda temizlik gibi bir şeyler vardı sanırsam. Çünkü bu sefer gittiğimizde gayet derli topluydu heryer. Senin şansına sanırım ^^ Zaten o günde her işimiz aksi gitmişti :P

      Diğer mekanları denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum hehehe

      Sil
  3. yemin ederim ağzım sulandı.
    hani dizilerde filmlerde ulaşamayacağım için kendimi kaptırmıyordum ama burda kanlı canlı görünce...ayyy delirtici :))
    acı konusunda da kendime güveniyorum aslında.neyse gidip bir ramen yiyip avunayım ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken bende çok zorlandım =)) İşte o filmlerde dizilerde görüp de canımız çekiyor ya şimdi tatlarını bilmek çok mutlu ediyor beni. İmkanım oldukça diğer lezzetleri de deneyeceğim ^^

      Acı ama öyle yakıp kavurucu değil. Zaten bir süre sonra alışıyorsun. Bir de sıcak sıcak geliyor ya acının etkisi daha fazla oluyor o zaman :) İstanbul'a yolun düşerse bir gün birlikte deneyelim mutlaka ;))

      Sil
  4. Bu restaurantta domuz yağı falan kullanılmıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restoranda domuz içeren yemeklerin satışı yapılıyor. O yüzden yağı falan değil direkt etini kullanıyorlar.

      Sil
    2. Ama yabancı kültür lokantalarının hemen hepsinde domuz e domuz ürünü içeren gıdaların satışı yapılır. Olmayanını bulmak imkansız gibi. Yemek yiyeceğiniz zaman dana eti içerenleri yada tavuk içeren yemekleri tercih edeceksiniz.

      Sil
  5. Anladım teşekkürler.Son olarak bir de şunu sormak istiyorum acaba yaptıkları yemeklere içki katıyorlar mu? Tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla içki katılan yemekleri yok korelilerin. Belki vardır ama Türkiye'de binbir çeşit kore yemeği yapılmıyor. Sadece çok bilinen ve kültürel özelliği olan yemekleri yapıyorlar genelde. Ama yine de tereddütüm var derseniz sipariş vermeden önce mutlaka sorun. İçtenlikle cevap veriyorlar.

      Sil
  6. Anladım çok teşekkür ederim :) Siz en çok hangi restaurantı tercih ediyorsunuz içlerinden? :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seoul çok güzel bir yerde ama artık yemekleri o kadar leziz bulmuyorum. Gaya'nın lezzetleri çok kaliteli ama fiyatları birazcık yüksek. Gaya'ya bir kaç kez gittim. Restaurant genel olarak orta üst seviyede. Doğal olarak şık ve güzel bir mekan. Ve o fiyata da değiyor açıkçası. Bu postta yazdığım yerde ilk kez yedim ve memnun kaldım. Bir kez daha gitmek istiyorum önümüzdeki ay. Eğer gidersem burada tekrar yazarım.

      Kısacası eğer maddi imkanınız var ise Gaya, sonra bu postta yazdığım Kore Restaurant'ı yada yolunuz Sultanahmet tarafına düşüyor ve yakın ise seoul. Seçenek size kalmış.

      Sil
  7. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. iyiki doğdunuz efendim.
    yeni öğrendim geçti sanırım ama olsun *.*
    Romantik komedi tadında bir yıl olsun :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım ^^ Aslında bir blog yazısı yazacaktım ama elim bir türlü gitmedi. Vakit de bulamıyorum iş yüzünden :/ Ama geç değil çünkü ben doğum günümü 1 gün değil hafta şeklinde kutluyorum euehueheu

      Şaka bir yana oluyor böyle durumlar takılma. Önemli olan geç de olsa kutlaman değer verip bir iki satır karalaman ^^ seni de öpüyorum en gamzelisinden ♥

      Sil
  9. Bu restaurantlardan içki satılmayan bir yer yok mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu imkansızı istemekle eş değer. Hatta domuz ürünleri satılmayanı bulmak bile zorken içki satılmayan soju bulunmayan bir kore lokantasını düşünmek bile imkansız.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...