24 Haziran 2012 Pazar

Queen In Hyun’s Man

2012 yılına zamanda yolculuk, beden değiştirme konusunu içeren diziler damgasını vuracak gibi görünüyor. Queen Inhyun’s Man diziside zamanda yolculuk temasıyla karşımıza çıkan ama bizi beklentilerimizin üzerinde de başarıyla baş başa bırakan bir dizi. Dediğim gibi bu furyaya yani zamanda yolculuk furyasına rastlamasa başarı ve popülerlik elde etme şansı yüksek bir dizi. 

Başrol oyuncuları olsun yan karakterleri olsun birbirinden başarılı. Dizide uyumlu kimyaları olan kişiler seçilmesi, zaman-mekan uyumuna, senaryo boşluklarının şahane bir dehayla tamamlanmasına dikkat edilmesi diziyi diğerlerinin adım adım önünde yer almasını sağlıyor. 

Dizi bol bol romantizm, yerinde+dozunda kullanılmış komedi unsurları ve olmazsa olmazı dram sahneleriyle seyirciyi can evinden yakalayıp final sahnesine kadar bırakmıyor. Sizde ekranınızın karşısında 300 yıl arasında mekik okurken buluyorsunuz kendinizi. 

Dizinin esas kadını Choi Hee Jin karakterini canlandıran Yoo In Na ve esas adamımız Kim Boong Do karakterini canlandıran Ji Hyun Woo gerçekten çok başarılılar. Romantizm sahneleri olsun dram sahneleri olsun rollerini başarıyla yerine getiriyorlar bence. 

Eee o kadar bahsettik dizimizin detaylarından da bahsedelim.



Dizinin Konusu:

Kim Boong Do, başbakan Jang Hee Bin'in entrikalarıyla mevkisini kaybeden Kraliçe In Hyun'un haklarını geri almasını savunan bir alimdir. Eline geçen gizemli bir tılsım sayesinde zamanda 300 yıl ileri giderek günümüz Seul'e gelir. Orada bir TV dizisinde Kraliçe In Hyun rolüyle kariyerinde çıkış yaşamayı uman Choi Hee Jin ile tanışır.




Choi Hee Jin (Yoo In Na): Zamanında Kore'de güzellik yarışmasında derece almış oyunculuk kariyerinde çıkış yapma umudu taşıyan Hee Jin kariyerine oyunculukla devam etmeye karar veriyor. Tarihi bir dizinin oyuncu seçmelerine  Kraliçe In Hyun rolünü oynamak için katılıyor. Aklına geleni söyleyen, önce harekete geçip sonra düşünmeyi tercih eden Hee Jin dizi çekimlerinin yapıldığı gün sarayda 300 yıl öncesinden Seoul'e gelen Kim Boong Do ile karşılaşıyor. Sonra mı ne oluyor? Dedim ya Hee Jin önce harekete geçiyor sonra düşünüyor :D













Kim Boong Do (Ji Hyun Woo): Başbakan Jang Hee Bin'in kraliçeyi yok etme planlarına engel olmaya çalışan saray bilgini Kim Boong Do onu koruması için yapılmış bir tılsım alır. Göğsünün üzerine koyduğu tılsım uğradığı bir saldırı sırasında onu 300 yıl sonrasının Seoul'une götürür. Birden bire bomboş bir sarayda ortaya çıkan Boong Do tuhaf kıyafetler içinde hemde Kraliçe In Hyun olduğunu söyleyen bir kadınla karşılaşır. Sonra mı? =) 






Karakterler hakkında birşeyler daha yazmak istedim ama spoiler vermeden çok zor yaa :) Bu kadarı yeterli hehe Dizinin yan karakterleri bir harika zaten. Hee Jin'in oynadığı dizide başrolde rol alan dizinin yan jönü Han Dong Min çok eğlenceli :) Hele hele Hee Jin'in menajeri var ki akıllara zarar. Kim Boong Do'yu bir sorguya çekişi var ki :D Beni gülmekten öldürdü :D




Dizide senaryo o kadar şahane oluşturulmuş ki beğenmeden yapamıyorsunuz. Tüm konuları birbirine itinayla bağlamışlar. Bu itinalı yaklaşım güzel bir finali de beraberinde getiriyor. Hele hele bir sahne var ki ne desem az gelir;



Yukarıdaki sahne nedir hangi bölüme aittir tek kelime dahi yazmayacağım. Tek diyeceğim izlediğim en güzel sahnelerden birisiydi. Dediğim gibi güzel bir senaryo, başarılı oyuncuların da etkisiyle izlenesi tavsiye edilesi bir dizi ortaya çıkıyor. 

Gördüğüm kadarıyla diziyi pek fazla izleyen yok. Ama hikaru izlemiş ve de şu yazısında tavsiye etmiş. Ben de hikaru'ya katılıyorum. Zira ben bu diziye hikaru'nun şu aşağıda gördüğünüz twitlerinden etkilenerek izleme kararı almıştım. (evet zaman akışında geriye gidip baktım hehe ) Saol hikaru spoilersiz dizi twitlerini dikkatle takip ediyorum ;)



Ne diyordum? İzleyin izletin. İçinizi sıcacık yapan güzel bir dizi. Ben çok beğendim :) Dizinin OST si ayrıca çok güzel. Mutlaka dinleyin ;)

Online izlemek için: LİNK
İndirmek için: LİNK



Dizinin sinema perdesinde sona eren sahneden sonra alternatif bir sonu daha varmış :D Ki ben bu sonu daha çok sevdim hihihi Bende geçen ay öğrenip izlemiştim. Buyrun sizde izleyin bana hak vereceksiniz ;)

9 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş canım, ellerine sağlık ^^ kendi tweet'lerimi görünce de mutlu oldum, eheh :D spoiler'siz dizi tanıtımına devam o halde ;)

    yalnız o yarısı siyah beyaz yarısı renkli olan sahne yok mu... en bittiğim yerlerden biri... nasıl güzel düşünülmüş ve ne güzel çekilmiş, yönetmene de senariste de helal olsun! dizinin ikinci adamı ve menajere ben de çok gülmüştüm, hepsi çok şirindi yav... tekrardan eline sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitlerini ararken biraz zorlansam da çok eskiye gitmeme gerek kalmadı. Sen 14 haziranda atmışsın twitleri.bizde hemen izlemeye başladık zaten :)En başlarda günde 1 bölüm izliyorduk annemle. Finale doğru günde 3 bölüm izler olduk hehe :D

      Ahh o sahne yok mu o sahne ne şahane çekmişler bayıldım resmen. menajerin tepkileri falan harikaydı :D Yazımı beğendiğine sevindim. Okuyanlarda izlesinler canları çeksin istedim. Spoilerden itinayla kaçındım =))

      Sil
  2. Merhaba. :) Ben daha son 2 bölümü izleyemedim. Bitirince bende yazacağım bu dizi hakkında. Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş. :) Ama o resim final bölümünden mi ne? Ayrılıyolar mı yoksa? Omo, omo! Hemen gidip izlemem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Resim için birşey demiyorum. Son bölümlerde diyim bari :D Ama beğeneceğine eminim ;) İzle bende yazını bekliyorum =)

      Sil
  3. Bende diziye arada rastlıyordum internette vs. ama senin yazdığın gibi konuyu detaylı anlatan bir yazı yoktu, o yüzden pekte oturup başlama isteği gelmedi. Şimdi yazını okuduktan sonra ilk boş vaktimde oturup izleyeceğim:))

    Ellerine sağlık, yazı çok güzeldi^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım diziyi izlersin. Kesinlikle vereceğin şansı sonuna kadar hak eden bir dizi bence ;) Yazıyı beğendiğine sevindim. Mümkün olduğu kadar özendirici olsun istemiştim. Sanırım başardım =))

      Sil
  4. Ben de o spoiler vermediğin sahneyi çok sevmiştim, nasıl güzeldi. Bir de kızın ağladığı sahneyi çok sevdim, çok doğal ağlıyordu sanki gerçekten birini kaybetmiş gibi inandırıcıydı...

    Diziye başlarken böyle güzel bir dizi seyredeceğimi düşünmüyordum hiç, bu yıl izlediğim en iyi dizilerden biri olarak yerini koruyor hala.

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen katılıyorum sana.Aşk dolu sahneler ve ağlak sahneler çok başarılıydı. Çok severek beğenerek izledim :) Bende başlarken biraz kararsızdım ama nasıl bitti anlayamadım valla. Bir de bu diziyi annemle izledik. Annem de bayıldı :))

      Sil
  5. oğğğ ben şans verdiğim dizilerden biri diye bir arkadaşa bahsetmiştim hem de konusunu dahi okumadan bazen bazı dizileri hissederiz ya öyle oldu benim için de. şimdi bu yazıyı da okuyunca tammadır diyorum diziyi mutlaka izleyeceğim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...