11 Haziran 2012 Pazartesi

9 End 2 Outs



Kore dizilerini ilk izlemeye başladığımda fark ettiğim dizilerden birisidir 9 End 2 Outs. Diziyi uzun süre hep izlemek istedim  ama sağda solda yazan şu konu özeti yüzünden hep başka bahara erteledim. 
Hong Nan Hee (Park Soo Ae) sıradan bir yayıncılık şirketinde çalışmakta olan ve her zaman aşkı düşünen bir işçidir. Hong Nan Hee bir gün eski sınıf arkadaşı olan Byun Hyung Tae (Lee Jung Jin) ile karşılaşır. Byun Hyung Tae bir beyzbol takım lideridir. İlan vermek için Hong Nan Hee nin çalışmakta olduğu şirkete gelmiştir. Hyung Tae beyzbol topunu iyi yakalamayı bir çok kadının gözüne girmek için yapabilir ancak bu Nan Hee yi etkilemez çünkü ona göre o bir korkaktır. 9 END 2 OUTS sevginin kaderler ve yaşamları kıyaslamak için beyzbol ile anlatıldığı bir kore dizisidir.
Çok merak ediyorum kim neresinden uydurdu acaba bu konuyu?? Cidden yaa =D Evet ne diyorduk dizinin konusu. Tabii o zamanlar ki bahsettiğim zaman dilimi sanırım 2009-2010 dönemine denk geliyor. O zamanlar dizi izlemek için çoğunluğumuz online yolunu kullanıyorduk ve alt yazıları beklemek çok yorucuydu. Dizilerin konusu hakkında yazılanlara güveniyorduk. Neyse diyeceğim o ki oyuncuları sevdiğimden ve biraz da merakımdan (yukarıdaki konuyla nasıl bir merak uyandıysa bende artık hehe) diziyi izlemeye karar verdim. 

Diziyi izlemeye başlamamla daha önce okuduğum 'konunun' tamamen uydurmasyon+sallamasyon icadı olduğunu gördüm. Zaten daha ilk bölümü izlediğinizde baş kahramanlarımız Nan Hee ve Hyung Tae'nin 'birgün' karşılaşmadıklarını gayet can ciğer arkadaş olduklarını görüyorsunuz. Görür dörmez de okuduğunuz konuda terslik olduğunu anlıyorsunuz.

Bir kere sizi yanıltan en büyük sorun dizinin beyzbol sporu üzerinden ilerlediğini düşündürmesi. Afişler dizilerin çekiciliğinde büyük rol oynuyor doğru. Aşağıdaki afişi gören herkes yukarıda yazdığım dandirik konuyla ilgili olduğunu rahatlıkla düşünebilir.




Dizi beyzbolla alakalı değil. Yani dizide beyzbol oynayan bir yan karakter mevcut dizide. Beyzbolun diziyle net alakası, beyzbol terimlerini bölüm başlarında göstermeleri ve insan ilişkilerine uyarlaması. Onun dışında dizi gayet güzel devam ediyor.

Karakterlerimize gelirsek;



Hong Nan Hee (Park Soo Ae): Bir yayınevinde çalışan, kendi kitabını basma hayalleri kuran, gayet hayalperest bir kadın karakter var karşımızda. Annesi ve kız kardeşinden oluşan bir ailesi var. Kız kardeşi çoktan evlenmiş. Nan Hee annesinin başına kalmış. Annesi de yaptıkları tartışma sonrasında Nan Hee' yi kapının önüne koyuyor. Peki Nan Hee nereye gidecek? En yakın dostuna?



Byun Hyung Tae (Lee Jung Jin): Dizimizin kadın karakteri Nan Hee ile çocukluğa dayanan, sağlam temelli ve kadın-erkek çizgisi dışında devam dostluk ilişkileri var. Şöyle desek çok doğru olur; kıskanılacak bir arkadaşlık. Nan Hee annesi tarafından kapı dışarı edilince ve bazı aksilikler bir araya gelince yakın dostuyla evini paylaşmak zorunda kalıyor. Dostluk bakidir her zaman, şifon sesini duyuncaya kadar hehe 

Dizimizde genç bir beyzbol oyuncusu, onun fanatik bir hayranı, geçmişten gelen istenmeyen kız arkadaş karakterleri mevcut. Ama dizi o kadar güzel gidiyor ki hiç göze batmıyorlar bence :) Ama Nan Hee ve Hyung Tae'nin ilişkileri o kadar güzel ki; mesela erkek karakterimiz bayan karakterimizin iç çamaşırlarına kadar yıkıyor, asıyor, topluyor. Kızımıza yemek yapıyor, hastayken ilaç veriyor. Çok şekerler. Mesela aşağıdaki foto oynadıkları bir oyundan :D



Hele hele Nan Hee'nin jimlastik yapma denemeleri tam bir şaheser bence :D



Diziyi hem online, hem indirip izledim. Bir kez de annemle beraber izledim. Yani demek istediğim ben bu diziyi çok sevdim çok beğendim. Kusursuz şahane ötesi bir dizi demiyorum. Ama insanın içini sıcacık yapan bir dizi. Güldürüyor mu kesinlikle hüzünlendiriyor mu tabii neden olmasın :D 

Dizinin konusunu zaten anlamışsınızdır iki yakın arkadaş ve aralarında aşkın doğması. Aşk mı dostluk mu? Hele hele böylesi güzel bir dostluğa sahipken hangisini seçeceksiniz? Karakterlerin bu sancılı kararında sizde onlarla beraber kıvranıyorsunuz. Güzel şirin tatlı izlenecek bir dizi. İzlemediyseniz tavsiye ederim.

Online izlemek için: LİNK
İndirmek için: LİNK

9 yorum:

  1. Acikcasi ben de afisinden dolayi hic izlemeye yeltenmedim. Sporla ilgili bir diziye baslamak icin cok istekli olmasi lazim insanin :) Bir de konusunu internetten bulup okusaymisim demek hic firsat vermezmisim. Kizlari etkilemek icin super top yakalamak falan nerden nasil uydurmuslar ki :D
    fakat suan epey ilgi cekici gorundu bana. Eline saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet afişi fazlasıyla yanıltıcı dizinin =) Hele hele konusu hakkında yazılanlar =D =D Gerçekten şans verilmesi gereken dizilerden. Ben 3 kez izledim biri gelse hadi gel izleyelim dese; Tamam derim =D Beğenmene sevindim ;)

      Sil
  2. Yazin uzerine basladim izlemeye 10 bolum bitti bile! Cok samimi ve gercek buldum anlatimini sanki evlerine kamera koymusuz gibi. gerci son 6 bolum nasildir bilemem ama cok umitliyim bu sefer:) coffee prince my girlfriend is gumiho'dan sonra 3 numarami buldum galiba sayende(sizler kadar olmasa da son 2senede tum ilgim kore dizileri ve kulturunde, bloglarin gizli takipcilerindenim:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye başlamana sevindim. Dediğim gibi insanın içini sımsıcak yapan bir dizi =) Samimi içten =)) Gizli takipçi olarak kalma bence. İzlediklerin hakkında gel yorum yap. Kapımız her daim açık ;)

      Sil
  3. Bilmediğim bir yerden elime geçmişti bu dizi. Arkadaşımın arkadaşından mıydı neydi. Haliyle elim gitmiyordu izlemeye. Sonra bir gün sen önerdin.
    Bir gün de elemanın fotoğrafını gördüm ve hiç düşünmeden izlemeye başladım.
    Bayıldım Bayıldım Bayıldım.
    İnsanlar önyargılı olmamalı. Denemeliler bence.
    Beni ayrıca sarmasının sebebi arkadaşlıktan doğan aşkları çok sevmem belki. Önce kanka olup sonra elemanı koluma takmak gibi bir hayalim var da =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim en güzel en samimi dizilerden biriydi. Hala arada içime tekrar izleme isteği geliyor :) Genelde kötü dizi tercih etmiyorum. Bu da çok sevdiğim diziler listesinde ilk 10 içinde mutlaka yer alıyor ;) Hayalin çok şahane :D umarım bir gün icraat halinde de görmek nasip olur :)

      Sil
  4. Çok kararsızdım yorumlar için teşekürler 1 haftaya izlerim . lee jung jin çok ama çok tatlı hayırlısı bakalım :)))

    YanıtlaSil
  5. biz iki arkadaş şimdi bu dizinin finalini izliyoruzzzzzzzz bayıldıkkk bu diziye. hyung taeeee seni cooooooookkkkk sevdiiikkkkkk

    YanıtlaSil
  6. hyunngggggg taeeeeeee çok sempatik....;)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...