11 Kasım 2011 Cuma

Aşk Tuzağı ~ Linda Howard

Linda Howard kitaplarını çok severek okurum. Ama son 3 kitabını pek beğenmedim. Yazardan kaynaklandığını düşünmüyorum. %99.9 çeviriden kaynaklanıyor. Son kitabını da bayramda okudum. Aşk Tuzağı' nı yani.




Kitabın konusu da kısaca şöyle; New York Times Bestseller yazarı Linda Howard, aşkın ve gerilimin köşe kapmaca oynadığı bu çok satan romanında sizi, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp planlanmış kusursuz bir düğün törenine davet ediyor. Ancak bu törende damat ve gelin karşılıklı sözler veremeyecek, birbirlerine yüzüklerini takamayacak, masum bir öpücüğün tadına varamayacak ve
gelin bu özel günün ışıltısını yüreğinde hissedemeyecek; çünkü acımasız bir katil, gelini öldürmek için sinsice vaktinin gelmesini beklemektedir. Gelinle yaşadığı sorunlar yüzünden bir numaralı şüpheli durumuna düşen düğün organizatörü Jaclyn ile olayı soruşturmakla görevlendirilen Dedektif Eric Wilderın yolları cinayetin hemen öncesinde kesişmiş, birlikte tutkulu saatler geçirmişlerdir. Ama oyun değişmiştir artık. Geçmişteki kötü deneyimleri yüzünden kalbini yeni maceralara kapatan Jaclynle Dedektif Wilder arasındaki ilişki yavaş yavaş aşka dönüşürken soğukkanlı katil de adım adım yeni hedefine doğru yaklaşmaktadır. (Konu da fotoğrafta kitabı aldığım http://www.yenisayfa.com dan alındı.)


Ve evet bu kitap da çeviri kurbanı bence. Çünkü kitabın başları harika. Kahkahalar attım, epey de eğlendim. Ancak kitabın ortalarına yaklaşmaya başladıkça kitap birden bire sıkıcı olmaya başladı. Son sayfayı zor ettim desem yeridir. Hem çeviri hem de çok fazla detay içermesi kitabı eğlenceliden hızla sıkıcıya götürüyor.


Karakterler söz konusu olunca sıkıcı olmayan tek karakter Dedektif Eric Wilder oldu. Bence baş karakter olması gereken de oydu. Yani bir kere polis :D sevmemek elde değil. Romanın baş karakteri düğün organizatörü Jaclyn aslında kitabın başında çok hoştu ama sonra resmen püsküllü sürtüğe dönüştü. Ivır zıvır bir sürü yan karakterin olduğu, gereksiz düğün detaylarıyla kusma hissi uyandıran, accık ucundan biraz da gerilim barındıran, katili ise parmakla gösteren bir kitap kısaca. Sanırım çeviriyi yapan kişi de bu detaylardan o derece sıkılmış. Çünkü gayet sıkıcı olan satırlar resmen akmadı yani.


Sözün sonunda eğer bir Linda Howard hayranı değilseniz almayın okumayın. Ama bu demek değildir ki yazarın diğer kitapları da aynıdır. Özellikle Bay Mükemmel kitabı her kitaplıkta mutlaka olması gerekir bence. ;)


Puan: 10/3,5

6 yorum:

  1. Almayacağım o halde bir an satın aldığım Tatlı Tuzak kitabından bahsediyorsun sandım. Allahtan bu başkaymış. Benim kitaplarımda bugün geldi gerçi daha önce aldıklarımı okumamıştım henüz ama olsun :D

    YanıtlaSil
  2. Bilseydim kitap alacağını sana engel olurdum :D Akrep misali cebinde yaşarım valla ^^

    YanıtlaSil
  3. Ama bu sayılmaz ki manyak indirimler vardı biliyrosun. Kitap fuarına bir şey kalmadı ama :( En uyuz olduğum şey boş boş gezmek :(

    YanıtlaSil
  4. Kitap fuarında bu fiyatlardan bulamazdık ama dimi^^ Gerçekten dediğin gibi süper fiyatlara aldık valla :)

    YanıtlaSil
  5. ilk başta açıkçası muhteşem bir aşk üçgeni beşgeninden bahsedeceksin zannettim:) peki aşk romanı uzmanım bu kitap out! =))

    YanıtlaSil
  6. Euheuhee dimi bende okuyunca öyle anlaşılıyor gerçekten :D Bu kitap liste dışı aman diyim sakın!!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...